In de spotlight

Artikel delen

Schilders hebben ieder moment van de dag inzicht in projectadministratie en urenregistratie

Op ieder moment van de dag inzicht in de status van een project. Snel en gemakkelijk de hoeveelheid gewerkte uren en het bestede materiaal zien. Én met een paar clicks het complete financiële overzicht zien. Allemaal in je broekzak. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van voordelen van de software van Softstar. De software maakt het voor schilders mogelijk om vele malen efficiënter te werken.

“Doordat de jongens zelf de uren invoeren, hierdoor heb ik realtime overzicht hoe mijn werken ervoor staan”, John van Kleef van Schildersbedrijf J. van Kleef & zoon.

Realtime projectoverzicht

De software van Softstar vertaald zich in een handige app. Als medewerker vul je gemakkelijk je uren in via je mobiel. Dat scheelt gedoe met papieren werkbriefjes. Uren invullen is heel simpel: je kiest het project waarop je aan het werk bent, waarna je inzage hebt in het projectadres. Werk je buiten de projecturen? Ook dat kun je makkelijk aangeven.

Wil de medewerker extra verbruikte materialen toevoegen aan een werk, dan kan dat eenvoudig gedaan worden door een los product toe te voegen of een product te kiezen uit het productenbestand.  Zo blijft de voorraad aan producten te allen tijde up-to-date, en kan er snel geschakeld worden mocht er meer voorraad nodig zijn.

“Ik kan me niet meer voorstellen, hoe we dit vroeger voor elkaar kregen”, Theo Schumacher van Meesterschilders.

Wanneer de medewerker alle informatie heeft ingediend, wordt alles realtime doorgestuurd naar kantoor. De gewerkte uren en bijgewerkte materiaalstatus hoeven nu alleen nog goedgekeurd of eventueel gewijzigd te worden.

Bij andere apps is het vaak zo dat de eindverantwoordelijkheid van het versturen bij de medewerker ligt. Wat voordelig is aan de software van Softstar, is dat alles direct ter goedkeuring wordt aangeboden: er hoeft verder niets meer verstuurd te worden door de medewerker. Dit scheelt, want tijdens drukke werkdagen is het ideaal om verder geen omkijk meer te hebben naar administratieve werkzaamheden.

“We willen naar papierloos werken toe, en het scheelt mij ook veel tijd op kantoor. Ik hoef het namelijk niet meer in te voeren, maar heb een controlerende functie”, Jan Huiting van Schilderwerken Stadskanaal.

Óók gemakkelijk nacalculeren

Softstar biedt de schilder het complete pakket om optimaal te functioneren. Wanneer alle ‘Easy’ programma’s worden gebruikt, kan er namelijk binnen enkele minuten een nacalculatie klaarliggen met EasysisN Nacalculatie. De grote hoeveelheid aan overzichten geeft inzicht in de projectvoortgang en dus een duidelijke nacalculatie. Het programma maakt voor bijvoorbeeld de cliëntgegevens en de productgegevens gebruik van data uit de andere programma’s. Zo werkt alles samen.

De investering van enkele tientallen minuten per week verdient zich ruimschoots terug in de informatie voor bedrijfsvoering die EasysisN Nacalculatie beschikbaar stelt. Schilders hoeven zo alleen nog maar te doen waar ze goed in zijn: uren kwijt zijn aan administratie is verleden tijd.

Softstar
www.softstar.nl

RenovatieTotaal