Circulaire na-isolatie voor een mooi strak hellend dak

Artikel delen

Het na-isoleren van oude hellende daken kan een lastige opgave zijn. Wat doe je als het dakbeschot doorhangt? Hoe ga je om met een eventuele oude isolatielaag? Vragen waarvoor IsoBouw een praktische oplossing heeft met SlimFix RenoTwin.

isobouw systems

SlimFix RenoTwin is een constructief sterke isolatieplaat die vrijdragend gemonteerd kan worden, dankzij het gebruik van stelschroeven. Naast het isoleren wordt het dak ook meteen uitgevlakt en weer mooi strak. De messing/groef-verbinding voorkomt warmtelekken.

Eenvoudige realisatie van overstekken

Drie ingelijmde houten regels geven het element extra constructieve sterkte, waardoor o.a. gootoverstekken eenvoudig te realiseren zijn. Voor overstekken aan de kopgevel kan IsoBouw met de flex-optie ‘kopgeveloverstekvoorziening’ de elementen fabrieksmatig voorbereiden voor een eenvoudig realisatie in het werk.

Retourname reststukken

De circulaire EPS-isolatie van SlimFix RenoTwin bestaat voor 98% uit lucht en is 100% recyclebaar. Reststukken kunnen weer gebruikt worden voor nieuwe EPS-producten. Hiervoor biedt IsoBouw met de servicedienst Use4ReUse de mogelijkheid om reststukken op de bouwplaats weer retour te nemen en te recyclen.

Toepassing PV-systemen

Steeds meer mensen kiezen ook bij renovatie voor de toepassing van PV-systemen. SlimFix RenoTwin Solar is een aanvullende variant die speciaal daarop is afgestemd. Doorgebogen daken worden weer mooi strak, een absolute voorwaarde voor de montage van PV-systemen.

Slimme vogels kiezen IsoBouw

Op aanvraag kan IsoBouw SlimFix RenoTwin voorzien van een Avi-nestkast voor mussen en mezen. Deze houten nestkast wordt fabrieksmatig aangebracht in de isolatiekern aan de gootzijde. Zo kunt u zonder extra werkzaamheden snel en eenvoudig invulling geven aan de ‘Wet natuurbescherming’.

IsoBouw Systems
www.isobouw.nl