Hybride verwarmen én ventileren zonder buitenunit

Artikel delen

Gas besparen met het verwarmen van woningen is, nu de gasprijzen de pan uit rijzen, actueler dan ooit. Je wilt echter niet inboeten op comfort en het liefst zo min mogelijk gedoe bij het plaatsen van een nieuwe installatie. Een hybride ventilatiewarmtepomp, zoals de Inventum Spaarpomp, zorgt voor gezonde ventilatie én verwarming van woningen in combinatie met een cv-ketel. Met een eenvoudig te installeren ventilatiewarmtepomp wordt dus direct gas bespaard.

Hernieuwbare energie uit ventilatielucht

hybride ventilatiewarmtepompEen hybride ventilatiewarmtepomp werkt op de afgezogen ventilatielucht uit de woning. Uit de 20°C ventilatielucht wordt tot wel 17°C aan warmte gehaald voordat de afgekoelde lucht naar buiten wordt geblazen. De energie uit de afgezogen ventilatielucht wordt door de warmtepomp hergebruikt voor de verwarming van de woning. Op deze manier ventileer je de woning gezond én breng je het gasverbruik terug: een duurzame win-win!

Zonder buitenunit

Het grote voordeel van de (hybride) ventilatiewarmtepompen van Inventum is dat de compacte installatie werkt zonder buitenunit en met elk merk cv-ketel kan samenwerken. Dit betekent dat de huidige cv-installatie eenvoudig kan worden uitgebreid met zo’n warmtepomp. Als bewoner kun je dus snel van start om je woning te verduurzamen en gas te besparen.

Kenmerken:

  • Werkt met elke cv-ketel samen;
  • Geen buitenunit;
  • Compact;
  • Vervangt de mechanische ventilatiebox;
  • Eenvoudig te installeren zonder F-gassen certificaat;
  • €2.250,- ISDE-subsidie voor de bewoner.

Leverbaar in 2022

Uw klanten direct gas besparen met een hybride ventilatiewarmtepomp van Inventum? Dat kan! Inventum kan dit jaar nog leveren.

Inventum
inventum.com