Afbouw zonder hindernissen

Artikel delen

We geven € 15.000,- tot € 30.000,- uit aan de inrichting van de badkamer, maar weigeren dan enkele honderden euro’s extra uit te geven aan bijvoorbeeld een waterdichte ondergrond, goede hechting van tegels of een vlakke vloer. En dan hebben we het nog niets eens over snelheid en eenvoud van werken. ARDEX is een echte probleemoplosser in de afbouw en laat dat ook zien op RENOVATIE 2022.

ardex

Foto: Ardex.

Steeds meer woningen worden grondig gerenoveerd. Energietransitie en onbetaalbare woningen zorgen er voor dat steeds meer bewoners hun eigen woningen besluiten aan te passen. Maar ook woningcorporaties hebben door de energietransitie een flinke opgave. Tel daar een tekort aan vakmensen bij op en de omvang van de uitdaging is duidelijk.

Goede afbouwsystemen spelen een belangrijke rol bij een succesvolle renovatie. Het Duitse familiebedrijf ARDEX produceert al ruim 70 jaar innovatieve bouwchemische producten (zoals mortels, lijmen en primers). Met grote kennis van de dagelijkse praktijk zijn alle producten optimaal op de wensen van de verwerker afgestemd.

Snel en arbeidsvriendelijk

Bouwsnelheid en arbeidsomstandigheden zijn eveneens aandachtspunten. Kort gezegd: de producten moeten steeds sneller en beter verwerkbaar zijn en ze moeten ook snel drogen, zodat men snel verder kan. ARDEX heeft hiervoor bijvoorbeeld Ardurapid ontwikkeld. Dit is een universeel sneluitvlakmiddel dat binnen 24 uur volledig droog is. Een duurzame ontwikkeling zijn tegellijmen die tot circa 30 procent zuiniger zijn dan traditionele tegellijmen.

Tot slot moeten producten en verpakkingen tegenwoordig duurzaam zijn. Zo wordt voegmortel geleverd in emmers van gerecycled materiaal. Met het nieuwe Ardex-label ‘ecobuild TECHNOLOGY’ kun je zien of een product aan belangrijke duurzaamheidscriteria voldoet. Denk aan het percentage hernieuwbare grondstoffen, de CO2-uitstoot tijdens het productieproces, verbruik en de emissie van schadelijke stoffen na het aanbrengen. Meer zien? Ga kijken bij de stand van ARDEX!

ARDEX Benelux
Standnr. A.115

www.ardex.eu