Gezonde leefruimte en energiebesparing door ventilatie in dakramen

Artikel delen

We brengen gemiddeld 90% van onze tijd binnen door. De luchtkwaliteit van de gebouwde omgeving heeft een enorme invloed op onze gezondheid. Het aanvoeren van frisse lucht en het afvoeren van vervuilde lucht is daarom heel erg belangrijk.

roto dakramen

Roto dakramen levert in het RotoQ raam een zelfregulerende ventilatie unit. De unit voldoet aan de eisen die worden gesteld in het bouwbesluit voor zogenaamde benoemde ruimtes. Samen met de gerenommeerde fabrikant van natuurlijke ventilatiesystemen Renson heeft Roto een unieke “in-glas” oplossing waarmee de gebruiker van de ruimte de sensatie van verse lucht ervaart. Door de zelfregulerende toegangsopening komt er nooit te veel lucht binnen, waardoor er een optimale balans in de ruimte ontstaat. Daarnaast geeft ventileren de mogelijkheid vocht in de woning af te voeren waardoor er minder energie benodigd is deze te verwarmen.

roto dakraam

Het RotoQ dakraam met zelfregulerende ventilatie unit is te verkrijgen in het complete maatspectrum van de standaard ramen, tevens zijn de ramen met PKVW certificering te krijgen. De ramen uit de “Q” productlijn kenmerken zich door een standaard hoge isolatiewaarde (Uw 1,2 W/m2K, standaard uitvoering met dubbelglas) en zijn onafhankelijk door TÜV Rheinland getest op onder andere productkwaliteit en gebruiksgemak.

Roto dakramen
www.roto-dakramen.nl

Standnummer C.087