Vuurbestendige dakbaan voor ieder type plat dak

Artikel delen

Met Derbigum SP FR biedt producent Derbigum dakdekkers een vuurbestendige bitumen dakbaan, die geschikt is voor ieder type plak dak. De dakbaan is volledig recyclebaar, eenvoudig te bevestigen en heeft een bewezen levensduur van meer dan 40 jaar. Eigenschappen die Derbigum SP FR uitermate geschikt maakt voor toepassing in renovatie- én nieuwbouwprojecten.

derbigumDerbigum SP FR is aan de bovenzijde voorzien van twee gescheiden wapeningen, van glasvlies en niet-geweven polyester, die zorgen voor een uitstekende scheur- en ponsweerstand. Ook bieden die twee lagen de dakbaan een perfecte dimensionele stabiliteit zodat er geen krimp in de dakbanen plaatsvindt.

De dakbanen kunnen eenlaags en meerlaags aangebracht worden en vergen daarna weinig onderhoud. Zodra de dakbaan bevestigd is, kan Derbigum SP FR belopen worden zonder kans op perforatie.

Een hoogwaardige UV-bestendigheid, goede thermische prestaties, vliegvuurbestendigheid en hoge stabiliteit van het materiaal maken Derbigum SP FR een betrouwbare en duurzame waterdichting. Het materiaal is volledig recyclebaar en omdat Derbigum ook de snijresten, die bij het aanbrengen overblijven terugneemt en hergebruikt, is het een volledig circulair product.

De Derbigum SP FR kan op verschillende manieren verwerkt worden op alle ondergronden. Beton, hout of staaldaken. Zelfs over oude waterkeringen kunnen de dakbanen probleemloos aangebracht worden. Naast branden en koud verkleven kunnen de dakbanen ook mechanisch en losliggend geballast bevestigd worden.

Derbigum
www.derbigum.nl