Succesvol houten gevels renoveren

Artikel delen

Het zonnetje schijnt, jonge lammetjes dartelen in de wei en de natuur staat volop in bloei. Het voorjaar is in volle gang – en dat is hét moment om houten gevels te renoveren. De primer Pullex Renovier-Grund van de Oostenrijkse verf- en lakproducent ADLER komt hierbij goed van pas.

adler“Houten gevels hebben sterk te lijden onder de weersomstandigheden en moeten regelmatig worden onderhouden. Soms is een gevel echter zo verweerd dat hij compleet gerenoveerd moet worden. Pullex Renovier-Grund is hiervoor bijzonder geschikt”, aldus Leon Cremers, directeur van ADLER Benelux. Het bedrijf heeft sinds 2018 een vestiging in het Brabantse Heeze en beschikt over een breed productassortiment voor de professionele oppervlaktebehandeling van hout. Behalve voor verven, lakken, beitsen, oliën, wassen en professionele onderhoudsproducten kunnen professionals er ook terecht voor deskundig advies.

Dekkende en egaliserende werking

Nadat de gevel grondig is afgestraald, geborsteld en geschuurd, kan Pullex Renovier-Grund worden aangebracht. Met deze gepigmenteerde primer wordt het oude hout lichter gemaakt. Tevens wordt de ondergrond geëgaliseerd. “Houtsoorten met een sterk zuigende werking dienen nat twee keer gelakt te worden, binnen een half uur na de eerste laag”, legt Cremers uit. “Na circa twaalf uur kan vervolgens een dekkende lak worden aangebracht, bijvoorbeeld Pullex Top-Lasur uit dezelfde serie.”

Verkrijgbaar in meer dan dertig kleur- en houttinten

Een groot voordeel van Pullex Renovier-Grund is dat dit product in meer dan dertig verschillende kleur- en houttinten verkrijgbaar is. “Zo kan het te renoveren hout altijd in de juiste kleur behandeld worden”, vertelt Cremers. Pullex Renovier-Grund kan tevens worden gebruikt voor andere houten oppervlakken buitenshuis, zoals houten kozijnen en houten (garage)deuren.

ADLER
www.adler-verven.nl