Vacuümisolatie zonder risico

Artikel delen

Vacuümisolatie is een ideaal product voor het isoleren op plekken waar weinig ruimte is. Nadeel van deze isolatie is echter de kwetsbaarheid. Recticel Insulation heeft dat opgelost door vacuümisolatie beschermd te verpakken. Deze Deck-VQ® vacuümisolatiepanelen zijn zelfs uitermate geschikt voor toepassing in daken. Dat kan zijn bij de renovatie van platte daken, maar ook bij loggia’s en dakoverstekken in nieuwbouw. Ook voor lastige vloeren en andere details is Deck-VQ® een uitstekende oplossing.

vacuumisolatie

De kern van Deck-VQ® heeft een lambda-waarde van 0,006 W/mK. Het isoleert daarmee vijf keer zo goed als minerale wol. Dat betekent dat met een zeer beperkte dikte al hoge isolatiewaardes haalbaar zijn. Met een Deck-VQ® -isolatiepaneel met een dikte van slechts 45 mm bereik je al een Rd-waarde van 5,00 m²K/W.

vacuumisolatieBij het aanbrengen van de isolatie is het belangrijk dat het vacuüm intact blijft. Dat betekent dat de isolatielaag niet mag worden versneden of doorboord. De dakbedekking wordt dan ook verlijmd of geballast en nooit mechanisch bevestigd. Ook een gebrande dakbedekking is mogelijk, waarbij eerst een zelfklevende dampdrukverdelende laag op de isolatiepanelen wordt aangebracht.

Recticel Insulation levert Deck-VQ® in handelsmaten, met de vacuümisolatie beschermd ingepakt tussen twee lagen harde persing PIR-schuim (TopCover). Om bij de verwerking zo efficiënt mogelijk Deck-VQ®  toe te passen zorgt Recticel Insulation voor een compleet legplan. Recticel realiseert daarbij een optimale dekking met de diverse afmetingen van de panelen. Waar nodig levert Recticel Insulation bijbehorende pasplaten in PIR-isolatie.

Deck-VQ® heeft een hoge drukvastheid en is daardoor zeer geschikt voor toepassing op platte daken met een leeffunctie, zoals terrasdaken of loggia’s. Een terras kan met tegeldragers op de dakbedekking worden geplaatst.

Recticel Insulation
www.recticelinsulation.nl/vacuumisolatiepanelen