Verduurzamen van platte daken met dakcoating loont

Artikel delen

Platte daken, vooral zwarte daken, worden in de zomer loeiend heet. De temperatuur loopt op tot wel 80o C. Airco’s draaien op volle toeren om het binnen koel te houden. Los van de extra CO2- uitstoot, kost dit een hoop energie en de rekening loopt hard op. Denk aan huizen, wooncomplexen, scholen en vooral ook aan bedrijfspanden, supermarkten, warenhuizen, hotels, vakantieparken en koelhuizen. Vaak hebben deze gebouwen een bitumen, EPDM of kunststof dakbedekking die op enig moment aan vervanging toe is.

Verlengde levensduur en geen lekkages

WitdakSiliconeRoofing

Het goede nieuws is dat een nieuw dak niet meer nodig is. Dakcoating Silicone Roofing TG wordt over de bestaande dakbedekking aangebracht en verlengt de levensduur met 25 jaar. Dat is een hele zorg minder. Naast een koeler dak en een lagere energierekening behoren ook lekkages tot het verleden. De dakcoating is waterdicht en volledig waterafstotend.  Silicone Roofing TG – Triple Guard Technology – is uv-bestendig en veroudert niet.

Verhoging energieopbrengst en rendement

Bij zonnepanelen is het slim om het dak te voorzien van een witte dakcoating. Reflectie verhoogt de energieopbrengst en het rendement. Witte dakcoating verlaagt zelfs het Urban Heat Island Effect: de gevolgen van een hoge temperatuur in steden. Gemeenten nemen initiatieven om dit terug te dringen.

Global Paint Products is de fabrikant van Silicone Roofing TG. Met een laboratorium, technisch adviseurs en opleidingscentrum voor Certified Applicators is het de autoriteit en specialist van dakcoating èn verduurzaming van platte daken in Nederland.

Global Paint Products
www.siliconeroofingtg.nl