Glazen wanden uit Rembrandt Park One krijgen tweede leven in mbo-school Utrecht

Artikel delen

Bij de transformatie van het voormalige Ringparkgebouw in Amsterdam, inmiddels genaamd Rembrandt Park One, waren glazen wanden over, terwijl bij de renovatie van MBO Utrecht glazen wanden nodig zijn. Daarom zijn de projecten van Dura Vermeer met elkaar verbonden. in het achterhoofd, besloten bouwplaatsmanager Jhon Mol en werkvoorbereider Melvin Kropf de handen ineen te slaan: “Alle kleine beetjes helpen.”

glazen wanden

Foto: Dura Vermeer/Jorrit Lousberg.

Aanvankelijk had MBO-school in Utrecht de raamkozijnen wegens budgettaire overwegingen zelfs al uit het ontwerp geschrapt en vervangen voor daklichten. Totdat het uitvoeringsteam van MBO Utrecht een bezoek bracht aan een ander Dura Vermeer project, de transformatie van Rembrandt Park One in Amsterdam.

“We stuitten in het gebouw op glazen wanden die afgevoerd zouden worden naar de stort”, vertelt Melv Kropf, werkvoorbereider voor het project MBO Utrecht. “Zo ontstond het idee om de glazen wanden uit Rembrandt Park One toe te passen in het ontwerp voor MBO Utrecht. Onze opdrachtgever was enthousiast over het idee en zo is het balletje gaan rollen.”

glazen wanden

Foto: Dura Vermeer/Jorrit Lousberg.

En omdat de circulaire sloper, die de eerste keus voor de glazen wanden had, geen opkoper kon vinden, vormden de wanden een circulaire én budgettaire kans voor de opdrachtgever van MBO Utrecht. Dit omdat de glazen wanden ten opzichte van de daklichten een stuk goedkoper waren.

De glazen afscheidingswanden zijn zo’n jaar geleden uit Rembrandt Park One geoogst en begin april geplaatst op hun nieuwe locatie in het schoolgebouw van MBO Utrecht.