THOMSIT introduceert derde renovatiesysteem – voor het renoveren van slechte oude dekvloeren

Artikel delen

De jaarcampagne THOMSIT-renovatiesystemen gaat de derde ronde in: Met het renovatiesysteem voor het herstel van slechte oude dekvloeren staan de glasvezelproducten THOMSIT TF 310 en THOMSIT TF 320 alsmede het vul- en voorstrijkmiddel THOMSIT R 790 in het middelpunt. Zowel afzonderlijk als gecombineerd bieden deze producten een eenvoudige en veilige oplossing voor het herbewerken van fijne en grove scheuren. Dit biedt de vakman een effectieve mogelijkheid om oude dekvloeren te behouden.

Het derde THOMSIT-renovatiesysteem voor het herstel van slechte oude dekvloeren

Het derde THOMSIT-renovatiesysteem voor het herstel van slechte oude dekvloeren

 Doel van de begin 2022 gestarte jaarcampagne THOMSIT-renovatiesystemen is om de vakman het werk op de bouwplaats zo eenvoudig mogelijk te maken. Met de verschillende renovatiesystemen en telkens exact op elkaar afgestemde, alsmede snel en eenvoudig te verwerken producten hoeven ook uitdagende renovatiegevallen geen probleem te zijn.

Het nieuwe derde renovatiesysteem is gericht op de renovatie van slechte oude dekvloeren: In plaats van een nieuwe dekvloer kan de vloer met de systeemproducten behouden blijven, en kunnen de kostbare verwijdering en tijdrovende nieuwe installatie als gevolg van lange droogtijden vermeden worden. Dit betekent een aanzienlijke kosten- en tijdsbesparing. Bovendien wordt het milieu gespaard, omdat er geen oude dekvloer hoeft te worden afgevoerd. Met het THOMSIT-renovatiesysteem zijn de gerenoveerde oppervlakken binnen drie tot vier dagen weer te gebruiken.

Dit THOMSIT-renovatiesysteem werkt onafhankelijk van het feit of de oude dekvloer afzonderlijke bredere scheuren of een spinnenwebachtig gescheurd oppervlak vertoont: voor grove scheuren tot 5 mm worden de glasvezelstrengen THOMSIT TF 320, ingebed met het vul- en voorstrijkmiddel THOMSIT R 790, gebruikt, en voor fijne scheuren het glasvezelvlies THOMSIT TF 310. Bij een vloer met verschillende scheurbreedten kunnen de producten ook worden gecombineerd.

De verwerking is eenvoudig: bij grove scheuren aan beide zijden ten minste 30 cm met THOMSIT R 790 vullen, de glasvezelstreng THOMSIT TF 320 erop leggen en met een troffel vlak aanwrijven voor een gelijkmatige inbedding. Bij fijne, spinnenwebachtige scheuren het glasvezelvlies THOMSIT TF 310 op de voorbehandelde ondergrond uitrollen, op maat snijden en de banen met enige overlap los aanbrengen. Aansluitend wordt het vezelversterkte egaliseermiddel THOMSIT AS 2 of THOMSIT FA 97 aangebracht. Het extra gebruik van de zelfklevende THOMSIT TRD 5 randisolatiestroken draagt bij aan het voorkomen van akoestische bruggen. De stroken zijn bedoeld voor het aansluitgedeelte vloer/wand.

Het THOMSIT-renovatiesysteem voor slechte oude dekvloeren biedt vooral voordelen op het gebied van tijd-, kosten- en grondstoffenbesparing. Bovendien is het ook een veilige oplossing op verwarmde vloerconstructies. Het vormt een aanvulling op de beide reeds bestaande renovatiesystemen: het eerste biedt een passende oplossing voor de voorbereiding van oude ondergronden met THOMSIT AS 2 en de aanvullende contactgeluidsisolatie THOMSIT TF 305. Ideaal voor het snel vernieuwen van vloerbedekkingen is het tweede renovatiesysteem met zelfklevende isolerende onderlaag THOMSIT TF 501 voor het eenvoudig aanbrengen van LVT-designvloeren.

“Ook het derde THOMSIT-renovatiesysteem is een kosten- en grondstoffenbesparende oplossing voor bijzonder lastige renovatiegevallen”, aldus Stephan Tschernek, hoofd Marketing van de PCI-Groep. “De mogelijkheid om oude dekvloeren te behouden en reeds na enkele dagen weer bruikbaar te maken, is zowel voor vakmannen als voor opdrachtgevers een echt voordeel. Enerzijds is de tijd op bouwplaatsen altijd krap en een belangrijke kostenfactor, anderzijds vergroten wij hiermee de flexibiliteit in de tijd en het projectverloop. Met de THOMSIT-renovatieoplossingen zijn vakmannen duidelijk in het voordeel.”

THOMSIT
www.thomsit.nl