Duurzame isolatiefolie met BCRG Kwaliteitsverklaring

Artikel delen

De meerlaagse reflecterende isolatiedeken SuperQuilt van YBS Insulation is voor diverse toepassingen opgenomen in het BCRG-register en per toepassing voorzien van een erkende Kwaliteitsverklaring. Het gaat om de toepassing in vloeren, rieten daken en overige platte en hellende daken.

duofor

SuperQuilt wordt geleverd door Duofor en bestaat uit meerdere isolatielagen en een hoogwaardige reflecterende aluminiumfolie. De toplagen van aluminium zijn dampdicht. Dit betekent dat u geen extra dampscherm hoeft aan te schaffen. De isolatiedeken biedt uitstekende prestaties en verwerkingsgemak. Dit isolatiemateriaal wordt veelal toegepast bij renovatie en nieuwbouw en is geschikt voor zowel muur-, dak- en vloerisolatie.

Door de speciale samenstelling met meerdere isolatielagen vormt SuperQuilt een effectieve barrière en rekent af met alle vormen (convectie, straling en conductie) van energieverlies. In een spouwmuur vindt ongeveer 75% van alle warmteoverdracht plaats door straling. Dit verlies wordt door de aluminium toplagen effectief gereduceerd. Bij toepassing van twee lagen isolatiefolie is een R-waarde van maximaal 4,81 m2K/W haalbaar.

Door de reflectie van de stralingswarmte werkt de isolatiefolie zowel in de winter als in de zomer. Daken die zijn geïsoleerd met deze isolatiefolie zorgen er verder voor dat de onderliggende ruimte tot wel 8°C koeler blijft dan bij gebruik van een ander isolatiemateriaal, zoals minerale wol of schuimisolatie.

duofor

Duurzame isolatiefolie met kwaliteitsgaranties

SuperQuilt is enorm duurzaam. Het bestaat namelijk voor 83% uit gerecycled materiaal. SuperQuilt beschikt over een CE ETA en is bovendien voor toepassing in vloeren, rieten daken en platte en hellende daken opgenomen in het BCRG-register. De isolatiedeken is voor iedere toepassing voorzien van een erkende Kwaliteitsverklaring. De verklaring voor wanden volgt op korte termijn. Bureau CRG controleert en publiceert gelijkwaardigheids- en kwaliteitsverklaringen van producten en systemen die in de bouw- en installatiesector worden toegepast. In de verklaringen staan de Rc-waarden waarmee gerekend mag worden, mits de folie uiteraard op de juiste wijze wordt aangebracht. Gegarandeerde kwaliteit dus!

Duofor
www.duofor.eu