Samenwerking onderwijs, aannemers en de Alliantie leidt tot duurzaam resultaat

Artikel delen

Eind mei is de 26e Bouwhuis-woning opgeleverd. De woning aan de Erfgooierstraat 80 in Hilversum is nu toekomstbestendig en biedt de nieuwe bewoners een prachtig, duurzaam en volledig gerenoveerd (t)huis met een energielabel A. “Met het Bouwhuis-project investeren we in de toekomst van de leerlingen, het opleiden van bouwtechnische professionals en een toekomstbestendige woning. Een prachtig en duurzaam resultaat,” aldus Ben Raven en Ruud de Koning, projectleiders de Alliantie.

hilversumRuim 16 jaar geleden startte het ‘Bouwhuis’, op het ROC-terrein in Hilversum. De samenwerking tussen regionale vmbo-scholen, het mbo RocvA, aannemer Goois Bouwbedrijf, aannemer Bouwmensen en de Alliantie is uniek; zover bij de Alliantie bekend de enige in zijn soort in Nederland. Jaarlijks zijn er 2 ‘Bouwhuis’-projecten: één woning wordt gerenoveerd en verduurzaamd door leerlingen van het vmbo Hilfertsheem College én College de Brink uit Laren onder begeleiding van een mbo-student. Een tweede woning wordt toekomstbestendig gemaakt met een RocvA mbo-student en gevorderde leerlingen die een opleiding volgen bij Bouwmensen. Er lopen meestal drie leerlingen stage bij Goois Bouwbedrijf.

Ben Raven: ”Alle leerlingen brengen theorie in praktijk die niet verschilt van de werkelijkheid. Inmiddels hebben we meer dan 15 mbo-studenten, 3 leermeesters en 400 leerlingen in onze Bouwhuizen gehad.”

Na de zomer start een nieuwe groep studenten met het toekomstbestendig maken van een woning. “Met  het ondertekenen van een 5-jarig samenwerkingsconvenant investeren alle partners: Goois Bouwbedrijf bv., Hilfertsheem College, College de Brink, mbo-college RocvA, Bouwmensen en de Alliantie in een duurzame toekomst voor leerlingen, het techniekonderwijs én duurzaam wonen. Ook bij de volgende 10 Bouwhuizen werken we met veel passie, professionaliteit en verbinding samen aan de toekomst!”, aldus Anne Oosterbaan, directeur van de Alliantie.