Vijf Schildersvakopleidingen worden één Stichting Schildersvakopleiding

Artikel delen

De Schildersvakopleidingen in Rosmalen, Nuenen, Tilburg, Breda en Nijmegen gaan samen verder onder de naam Stichting Schildersvakopleiding. Dat laat OnderhoudNL weten. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Rosmalen op 15 juli, ondertekenden directeur/bestuurder Erwin Brouwer en notaris Andy van Hoof de documenten. Met deze fusie kan nadrukkelijk werk worden gemaakt van de centrale ambitie: uitgroeien tot hét regionale opleidingsloket voor de bedrijfstak.

De Schildersvakopleidingen behoren tot OnderhoudNL Opleidingen, dat onderdeel is van Koninklijke OnderhoudNL. “Hier is door veel mensen heel hard aan gewerkt. Wij leiden de ruggengraat van de economie op. De schilders van nu doen veel meer dan schilderen alléén. Het zijn vakmensen die zich bezig houden met vastgoedonderhoud”, aldus Erwin Brouwer, die de akte liet passeren onder het bijzijn van veel medewerkers.

Historisch moment

Brouwer sprak van een  ‘historisch moment’. De basis voor de Schildersvakopleidingen gaat terug tot 1984:  “Twee jaar geleden zijn we begonnen met de heroriëntatie van de organisatie. Toen zijn we ons af gaan vragen waar we stonden en waar we in de toekomst naartoe wilden. Dat leidde vorig jaar tot de start van de transitie naar één stichting, de uiteindelijke fusie. Alles stond daarbij in het belang van de bedrijfstak. Daarom hebben we ook goed overleg gevoerd met OnderhoudNL over deze stap. We wisten ook dat dit alleen kon lukken met de steun van de totale organisatie.”

Uiteindelijk gingen alle regionale besturen akkoord met het fusievoorstel. Dat komt samen met nieuwe statuten en de recente vorming van een Raad van Toezicht. Paul van Beek, bedrijfsadviseur van Claassen Moolenbeek & Partners, ziet wat de fusie voor meerwaarde biedt: “Je krijgt professionaliteit, slagkracht, maar kunt ook verder specialiseren. Stichting Schildersvakopleiding richt zich niet alleen op jongeren, maar ook her- en zij-instromers.”

Nu de fusieakte is ondertekend kan de organisatie verder. “Het is zaak om de fusie nu operationeel te gaan maken”, stelde Van Beek. “Daarna kan er verder aan de ambities worden gewerkt.” Ambities zijn er nog genoeg, zo liet Brouwer direct al weten.