Voor maximale duurzaamheid gaan

Artikel delen

Gerdes Fenster und Türen is sinds 1977 premium partner van Schüco. Samen met deze producent van kunststof en aluminium profielen zet Gerdes in op maximale duurzaamheid. “Daarbij gaan wij veel verder dan alleen de productie en recycling van de profielen. Wij willen in de hele keten actief bijdragen aan verduurzaming”, zegt Anthonius Gabeler, Sales & Marketing Manager Benelux.

Productielocaties

Van alle geproduceerde elementen wordt 80 procent in Nederland geleverd. Daarvan wordt 70 procent voor renovatieprojecten gebruikt. “Voor de productie van de aluminium elementen willen we cradle to cradle werken en als partner van Rewindo, zetten we ook bewust in op het gebruik van gerecycled kunststof. Ook wordt alle productieuitval en -afval hergebruikt als grondstof.”

Bovendien is de productieketen de afgelopen jaren helemaal verduurzaamd. “We hebben recent een nieuwe productielocatie in gebruik genomen. Die is 3.700 vierkante meter groot. Dankzij een dak vol zonnepanelen en goede vloerisolatie zijn we daar tamelijk onafhankelijk van externe energiebronnen.”

Voorsprong en groei

De nauwe band met Schüco R&D biedt Gerdes bovendien de mogelijkheid om vooruit te lopen op de vraag in Nederland. “Goed voorbeeld daarvan is de introductie van de Living variant, met een isolatiewaarde die nu nog beter is dan het gemiddelde in de markt. De vlakke variant van dit profiel verwerken wij al sinds 2016 en in 2018 waren wij de eerste die kozijnen en deuren van de verdiepte variant in Nederland leverden.”

Gekoppeld aan de Duitse kwaliteit en innovatiedrang, grote voorraden, snelle levertijden en de nieuwe productielocatie is Gerdes klaar voor verdere duurzame groei.

Gerdes Fenster und Türen
https://gerdes-fenster.de/nl