Energie besparen met mechanische schuifdeuroplossing?

Artikel delen

De Dictamat 50 is een volledig mechanisch schuifdeursluitsysteem voor kleine- tot middelgrote schuifdeuren. Het sluitsysteem draagt actief bij tot energiebesparing, want deze werkt geheel stroomloos. Wel zo fijn met de energieprijzen van vandaag de dag! Het systeem zorgt ervoor dat schuifdeuren na gebruik altijd automatisch gesloten worden, zodat er geen verwarmde- of juist gekoelde lucht kan ontsnappen.

Schuifdeuren

Schuifdeuren worden steeds belangrijker in de moderne architectuur omdat zij een ruimtebesparende oplossing bieden. Het type deuren verschilt niet alleen in grootte en materiaal, maar ook in het gebruikte type rails. Dankzij zijn modulaire opbouw kan de Dictamat 50 aan de meest uiteenlopende railsystemen worden bevestigd. Afhankelijk van de uitvoering zijn sluitkrachten van maximaal 100 N en een schuifbreedte tot maximaal 4 meter mogelijk.

Dictator schuifdeursluiters Dictamat 50 worden gekenmerkt door hun grote flexibiliteit. Afhankelijk van de toepassing kunnen de componenten kunnen op verschillende manieren met elkaar worden gecombineerd. Hierbij wordt rekening gehouden met, onder andere, de afmetingen van de deur, de looprail en de gebruiksfrequentie om de ideale oplossing te vinden.

De Dictamat 50 is in twee verschillende uitvoeringen leverbaar.

  1. Als een modulair systeem (Dictamat 50 BK): de flexibele combinatie van verschillende componenten maken een breed scala aan toepassingen mogelijk. Het systeem functioneert volledig betrouwbaar, zelfs onder zeer veeleisende bedrijfsomstandigheden. Dictamat 50 BK is getest volgens relevante normen met betrekking tot brandbeveiliging welke het mogelijk maken om het systeem toe te passen voor brandschuifdeuren.
  2. Als compacte unit (Dictamat 50 KP/KW): alle componenten zijn voorgemonteerd in een compacte, makkelijk te installeren unit op een montageplaat of montageconsole. Het systeem is in het bijzonder geschikt voor gebieden met geïnstrueerde gebruikers. Dit komt omdat handmatig ingrijpen tijdens het sluitproces, bijvoorbeeld als iemand de deur dicht duwt, ervoor kan zorgen dat de kabel slap kan komen te hangen.

Dictator
dictator.nl