Roto Retour for Recycling in Spijkenisse

Artikel delen

Reycling

De woningen, eigendom van woningcorporatie Maasdelta Groep, worden grondig gerenoveerd. Vooral op het gebied van isolatie moeten de huizen op hedendaags niveau worden gebracht. Met een U-waarde tot maar liefst 0,77 W/m²K behoort de Roto Q-4 tot de best isolerende dakramen in de markt.

Een andere reden waarom de aannemer kiest voor Roto Q-4 is de betere luchtdichting van dit dakraam. “We plaatsen grote dakramen van 1.34 bij 1.40 terug in de woningen en verbeteren daarmee ook het wooncomfort voor de bewoners”, zegt Hjalmar Bakker, sales manager van Roto Frank.

Toekomst

De oude dakramen worden door afvalverwerker Renewi ingenomen. In Spijkenisse probeert Roto Frank samen met Renewi en Hoogvliet Totaalonderhoud een zo soepel mogelijke workflow te ontwikkelen. “Deze samenwerking is het eerste grootschalige renovatieproject dat we zo uitvoeren, maar we zien het echt als een belangrijk onderdeel van onze toekomst.”

De oude dakramen uit de woningen worden op de locatie van Renewi gedemonteerd. Bakker: “Het hout wordt gerecycled en als grondstof voor bijvoorbeeld laminaat of topplaten voor keukens gebruikt en ook het glas en aluminium wordt klaargemaakt voor hergebruik in het productieproces.”

Roto Frank
www.roto-dakramen.nl