Snel materialen verplaatsen door inzet van lucht

Artikel delen

Het aanbrengen van vloerisolatie is een belangrijke stap in het energiezuinig maken van bestaande woningen. Maar wat als de kruipruimte onder de woning niet diep genoeg is om die isolatie aan te brengen? “Dan kunnen wij eenvoudig een ruimte van een halve meter diep maken met onze zuigwagens”, zegt Rolf Koobs van Kooiker Zuigtechniek.

Zuigtechniek

Andersom kan de specialist uit Staphorst ook zand onder vloeren blazen in het geval van bodemdaling. Daarmee kan schade aan bijvoorbeeld funderingen van woningen en schuren voorkomen worden. “Die problemen herken je vaak aan verzakkingen van de bestrating en terrassen. Meestal wordt er dan een hovenier ingeschakeld, maar dat biedt voor de lange termijn niet echt een oplossing. Wij komen dan met een vrachtwagen vol zand aan, en spuiten de ruimte onder de vloer weer vol.”

Aannemen van klus

Kooiker Zuigtechniek verplaatst materialen met behulp van lucht. “Dat doen we inmiddels al meer dan vijftien jaar. In die jaren hebben we ons ontwikkeld tot een partner die een hele klus van begin tot einde kan aannemen”, zegt Koobs.
Dat begint bij een inspectie. “We vragen de klant wat de wens is of we onderzoeken het probleem waarvoor ze onze hulp inroepen. Op basis daarvan stellen we een oplossing voor.

Isolatiebedrijven

Kooiker Zuigtechniek is actief binnen de Benelux en heeft de afgelopen jaren het aantal isolatiebedrijven binnen haar klantenbestand behoorlijk zien groeien. “Zodra zij een kruipruimte niet in kunnen, vragen ze ons om deze toegankelijk te maken. Daarmee kunnen wij ze snel helpen en zo bijdragen aan de verduurzaming van bestaande woningen.”

Zuigtechniek

Zelf ontwikkelen

In de eigen werkplaats van Kooiker Zuigtechniek worden niet alleen alle machines en voertuigen onderhouden, er wordt ook continu gewerkt aan vernieuwing. Koobs: “Vanuit onze dagelijkse praktijk komen we werkzaamheden en situaties tegen, die we mogelijk nog beter en sneller kunnen uitvoeren. Samen met ons team in de werkplaats hebben we zo in de afgelopen jaren al veel eigen hulpstukken ontwikkeld.”

Kooiker Zuigtechniek is onderdeel van Kooiker Groep, met daarin ook een GWW- aannemersbedrijf. Koobs: “In die combinatie kunnen we complete werken aanbieden, maar we staan ook klaar om te helpen als een vrachtwagen vol aardappels op de weg kantelt of een silo vol kunstmest verstopt zit. Wij zeggen nooit nee, maar kijken altijd welke opties er wel zijn.”

Kooiker Zuigtechniek
www.kooikerzuigtechniek.nl