Blijvend elastische en superieur waterbestendige voegkitten?

Artikel delen

Soudal ontwikkelt een volledig nieuwe afdichtingstechnologie: HMX. Deze compleet nieuwe technologie heeft in alle eigenschappen het beste van twee werelden te bieden:
• Elasticiteit en hechtvermogen: zo goed als een silicone;
• Overschilderbaarheid en verwerkbaarheid: zo goed als een acrylaat.

Afdichtingskit

Innovatie zit bij Soudal in het DNA. Ingenieurs werken continu aan nieuwe producten en technologieën, het verbeteren van de prestaties en het zoeken naar innovatieve oplossingen. Deze aanpak heeft al geresulteerd in hoogwaardige oplossingen en unieke ecologische verbeteringen. De nieuwste innovatie in kitten, HMX-technologie, is een uniek resultaat van deze aanpak.

HMX combineert de hoogste elasticiteitsklasse (ISO 11600 F 25LM) met een uitstekende hechting op veel ondergronden (tegels, badkuipen, douchewanden, keukens, enz.), een uitstekende waterbestendigheid en gebruik op natuursteen. HMX is duurzaam en kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Andere kenmerken zijn de gemakkelijke verwerkbaarheid en uitstekende overschilderbaarheid.

Afdichtingsmateriaal

Functie van sanitairkit

Een sanitairkit is ontwikkeld om voegen af te dichten in badkamers en keukens. Het hoofddoel van een sanitaire kit is het afdichten en waterdicht maken van bewegende delen in sanitaire ruimten. Sanitaire ruimtes zijn een broedplaats voor bacteriën en schimmels door de hoge vochtigheidsgraad. Dit is een van de redenen waarom het van cruciaal belang is dat een sanitaire voeg aan specifieke eisen voldoet:

  • Ongevoelig voor schimmel;
  • Superieure hechting op sanitaire oppervlakken zoals tegels en badkuipen;
  • ­Flexibiliteit omdat de elementen in sanitaire ruimtes kunnen bewegen (bijvoorbeeld wanneer men in een douche stapt);
  • Uitstekende waterbestendigheid: Het afdichtingsmiddel moet een hoge waterbestendigheid bieden. Dit is om mechanisch en esthetisch falen te voorkomen zoals hechtingsverlies.

Over de technologie

HMX (Hydro Modified X-linked) is een hoogwaardige afdichtingstechnologie die is gebaseerd op crosslinked hydropolymeer. Tijdens het uitharden wordt een polymeernetwerk gevormd dat superieure prestaties biedt. Hiermee produceert Soudal voegkitten van professionele kwaliteit voor professionele gebruikers.

De HMX voegkitten zijn eenvoudig af te werken met zuiver water (gebruik geen afstrijkmiddel, dit is sowieso ook slecht voor hechting van verfsystemen) en hebben na uitharding een mat uiterlijk én de excellente eigenschappen: blijvend elastisch, superieure hechting en superieure waterbestendigheid.

Soudal HMX Sanitary is speciaal ontwikkeld voor gebruik in badkamers en keukens. Er is ook een HMX Façade variant die bijzonder geschikt is voor alle veelvoorkomende bouwtoepassingen: zeer weersbestendig en geschikt voor natuursteen.

Afdichtingsmateriaal

Duurzaam

Bijkomende voordelen van deze HMX-technologie is dat het duurzamer is dan andere afdichtingstechnologieën. HMX bevat geen gevaarlijke stoffen en is bijvoorbeeld tin-vrij, ftalaat-vrij, oplosmiddel-vrij en isocyanaat-vrij. Verder heeft HMX het EMICODE EC1 PLUS label (wat betekent dat HMX de best mogelijke oplossing biedt voor een optimale kwaliteit in de lucht binnen) en het BASTA label.

Soudal
www.soudal.com