Deze drie skills heb je nodig om te werken in de bouw

Artikel delen

Ben je iemand die het liefst je handen uit de mouwen steekt en graag in de bouw wil werken? Goede keuze! Er moet namelijk heel veel gebouwd worden de komende jaren, dus er is meer dan genoeg werk in deze sector. Weet je nog niet echt waar je moet beginnen? Dan helpen we je graag op weg! Hier lees je kort welke skills je nodig hebt om in de bouw aan de slag te gaan. Zo weet je snel wat je nodig hebt en sta je misschien binnenkort al op een bouwterrein. Werken in de bouw begint hier.

Werkende man in de bouw

Om te starten:  Diploma’s zijn een goede start (maar hoeven niet!)

Misschien heb je al een aantal diploma’s of certificaten behaald, waardoor je handig bent in technische of bouwkundige vakken. Dat is natuurlijk hartstikke mooi en hierdoor word je vast en zeker snel aangenomen. Gelukkig is het in de bouw niet nodig om gediplomeerd te zijn. Je kan er namelijk heel makkelijk instromen en werken zonder diploma. Dan begin je vaak als keetdame/heer of als bouwopruimer. Hierna krijg je vaak kansen om je te specialiseren.

1. Fysiek in orde

Oké, je doet natuurlijk veel met gereedschap om het werk te verlichten, maar in de bouw is het gewoon belangrijk dat je fysiek in orde bent. Niet alleen moet je veel lopen, maar ook moet je vaak veel tillen. Iemand die een blessure aan zijn been of rug heeft, gaat het heel lastig krijgen in deze sector.

2. Samenwerken

Rome is niet in één dag, maar ook niet door één iemand gebouwd. In de bouw is het van belang dat je altijd helder communiceert en goed kan samenwerken. Vele handen maken namelijk licht (en beter) werk. Zo werk je ieder project met meerdere collega’s aan gave bouwprojecten. Er is dus geen ruimte in de bouw voor mensen die niet kunnen samenwerken.

3. Rekenen, inzicht en oog voor detail

Meten is weten wordt weleens gezegd. Dat begint bij rekenen tot op de kleinste millimeter. Want of je nu een lamp moet ophangen, een fundering moet plaatsen of een kozijn in elkaar moet timmeren, dit gebeurt altijd met precisie. Zorg dus dat dit één van je sterkere kanten is.

Zo, nu weet je in ieder geval welke drie skills essentieel zijn om in de bouw te werken: fysiek moet je in orde zijn, je moet kunnen samenwerken, je moet goed kunnen rekenen en zowel inzicht als oog voor detail hebben. Denk jij dat jij hebt wat je nodig om in deze sector aan de slag te gaan? Het maakt dan niet uit of je wel of geen diploma hebt. Via binckwerk.nl kom je snel in deze sector terecht. Helm op, beschermende kleding aan en knallen maar!

Binckwerk
www.binckwerk.nl