Ademende houtbeits uit Zweden in prachtige kleuren

Artikel delen

Bij Moose Färg uit Zweden weten ze er alles van: hout beschermen op een duurzame manier. De ademende, matte houtbeits uit Zweden beschermt hout zoals de Zweden dit al decennialang doen. Naast houtbescherming wordt het hout tegelijkertijd voorzien van een prachtige, matte kleur.

Sterke, Zweedse kwaliteit

Het bedrijf biedt watergedragen buitenbeits uit Zweden met een duurzaam karakter. Het resultaat gaat lang mee doordat de kans op bladderen nihil is. De verf legt namelijk geen laagje óp het hout maar trekt erin, waardoor er geen vocht onder de verflaag kan komen. Bij lakverven veroorzaakt vocht onder de verflaag doorgaans scheuren en bladderen. De beits van het Zweeds bedrijf is kleurvast en – mits goed aangebracht – ben je voor vijf jaar onderhoudsvrij.

Voor alle houtsoorten, ook voor reeds geschilderd hout

De beits is geschikt voor alle houtsoorten, waaronder Douglas, steigerhout, grenen en Red Cedar. Geïmpregneerd hout is ook te verven, laat dit van tevoren wel eerst enkele maanden ‘uitzweten’ en ontvet goed voordat je aan de slag gaat. Hout dat al geschilderd is kan ook overgeverfd worden met Moose Färg houtbeits. Zorg in dit geval wel voor de juiste voorbewerking. Advies nodig over de voorbewerking? Bij Moose Färg adviseren ze je graag uitgebreid.

Verschillende kleuren houtbeits

Ademend karakter

De beits heeft een vochtregulerend karakter. Doordat het de eigenschappen van een beits heeft, ligt er geen afdekkende laag op het hout. Hierdoor kan vocht uit het hout komen zetten, wat de kans op houtrot vermindert. Tegelijkertijd is het hout met het aanbrengen van de beits beschermd tegen de indringing van vocht. We spreken hierdoor van ademende of dampdoorlatende verf, de verf werkt als het ware mee met het hout. Veelvoorkomende problemen zoals houtrot of bladderen worden hiermee voorkomen.