Wat zijn de voordelen van isolatiemortel bij renovatiewerkzaamheden?

Artikel delen

Als (ver)bouwer moet je je houden aan alsmaar strenger wordende normen. Huizen isoleren is dus een must. Gelukkig wordt men beloond met de isolatievoordelen: een lagere energiefactuur en meer wooncomfort.

isolatiemortel

Met een isolerende mortel voelt de vloer dan ook warmer en fijner aan dan wanneer er alleen zandcement gebruikt wordt. Uiteindelijk hoeft er ook minder verwarmd te worden. Dat is goed voor het klimaat én de portemonnee. Ook dempt een geïsoleerde vloer het geluid beter, waardoor het voor de bewoners makkelijker wordt om te ontspannen in huis.

Voor renovatie werkzaamheden waarbij oude vloeren verwijdert worden die niet of slecht geïsoleerd zijn, biedt Frinsu een uitkomst: zowel bij houten vloeren als vloer op zand.

Wat is Frinsu Isolatiemortel?

Waar traditioneel nog gebruik gemaakt wordt van zand aan- of afvoeren, verdichten, egaliseren en isolatieplaten leggen om vervolgens een betonvloer te storten waarop vloerverwarming en een cementdekvloer aangebracht kan worden, doet Frinsu de eerste vijf stappen in één handeling.

Frinsu bestaat uit EPS-parels en is 100% cementgebonden, weegt ca 100 kg/m3 met een Lambda van 0,043 in woonklimaat en een druksterkte van 140 Kpa. De mortel bestaat uit Polystyreen hardschuim bolletjes (EPS), gemixt met een concentratie cement en additieven. De mortel is uitermate geschikt als vloerisolatie voor renovatieprojecten alsook nieuwbouw. Tevens wordt de mortel vaak toegepast bij het opvullen van de kruipruimte. Ook is de mortel een uitkomst bij het aanvullen van zwembaden.

isolatiemortel

Voordelen voor uw renovatieproject

De voordelen van Frinsu Isolatiemortel bij uw renovatie project:

  • Toepasbaar op elk vloeroppervlak;
  • Vocht en schimmel ongevoelig en damp open;
  • Korte droogtijd , na 2 a 3 dagen al beloopbaar;
  • Afplakken van muren en ramen niet nodig;
  • Arbeidsbesparend voor de opdrachtgever dus snel en effectief;
  • Geen afval;
  • Cementdek-, giet- of betonvloer kan direct op de mortel aangebracht worden;
  • Hoge isolatiewaarde;
  • Particulieren krijgen tot € 11,- / m2 subsidie onder de ISDE regeling.

isolatiemortel

Frinsu wordt vloeibaar aangebracht door middel van een mobiele menginstallatie met als grote voordeel dat er geen afval achterblijft en het product naadloos is.

Na het drogen van de mortel kunnen er indien gewenst vloerverwarmingsslangen aangebracht worden en kan de afwerkvloer geplaatst worden in de vorm van een cementdekvloer, een gietvloer of bijvoorbeeld een betonnen vloer.

De isolatiemortel wordt in het zand gestort waarbij oneffenheden of leidingwerk totaal geen probleem vormen. Het is geurloos en er komen geen schadelijke stoffen vrij.

Geen gedoe met egaliseren en isolatieplaten leggen en betonvloeren storten dus super arbeids- en materiaal besparend. Er is weinig tot geen voorbereiding nodig.

Frinsu
www.frinsu.nl