Amsterdams kauwgomballenhal wordt ondernemers hot spot

Artikel delen

De voormalige productiehal van het Kauwgomballenkwartier in Amsterdam wordt getransformeerd tot KBF Warehouse, een moderne hotspot en werkplek voor creatieve ondernemers. De bestaande stenen bebouwing wordt opgebouwd met een transparant volume met een eigentijds en industrieel karakter.

Bron: NEXT Architects

3d-render KBF Warehouse

Sinds de transformatie van de Kauwgomballenfabriek in 2008 is het omliggende bedrijventerrein getransformeerd tot een bruisende werkomgeving met een grote variatie aan creatieve ondernemingen. Het Kauwgomballenkwartier bestaat uit een grote diversiteit aan bouwstijlen uit verschillende periodes met een industrieel karakter, dat past bij het verleden. Om het gebied verder te blijven ontwikkelen, is de voormalige productiehal getransformeerd tot een inspirerende werkomgeving met een eigen identiteit. Het gebouw faciliteert een verscheidenheid aan kantoormogelijkheden vanwege de flexibele indeling en biedt ruimte aan zowel kleine- als grote creatieve ondernemers.

Structuur van hallen behouden

De structuur van de voormalige productiehallen blijft deels behouden en wordt onderdeel van het nieuwe kantoorgebouw. De oorspronkelijke stenen bebouwing wordt opgebouwd met een transparant volume van meerdere verdiepingen. De gevels van het kantoorgebouw kenmerken zich door de hoekige structuur, die gebaseerd is op de originele daken en aansluit bij vormentaal en de cultuurhistorische waarde van het pand. De aanvulling van materialen als staal, glas en hout geven het gebouw een nieuwe dynamiek die past binnen het ensemble van het Kauwgomballenkwartier. Het resultaat is een inspirerende en lichte werkplek voor creatievelingen waar heden, verleden en toekomst samenkomen.

3d-render KBF Warehouse

Centraal trappenhuis

Het kantoorgebouw bestaat uit twee delen die met elkaar verbonden worden door een heldere, lichte kern waarin het trappenhuis gevestigd is. Het centrale trappenhuis wordt volledig in hout bekleed en brengt gebruikers uit de verschillende delen samen. De combinatie van natuurlijke materialen en robuuste uitstraling zorgt dat het kantoorgebouw een aangename en inspirerende werkplek wordt. Naast het interieur is er in het ontwerp een grote nadruk gelegd op de diverse buitenruimtes met verschillende soorten groen, zoals een Pocketpark entree, inpandige groene patio’s, balkons met plantenbakken, verticaal groen aan de gevels en een gedeeltelijk mossedum dak.