Gemakkelijk waterdicht maken van badkamers

Artikel delen

Het is natuurlijk heel belangrijk dat je badkamer volledig waterdicht is vanwege de waterbelasting. Het volledig waterdicht maken van een badkamer zorgt er namelijk voor dat vocht niet in lagen onder het tegelwerk terecht komt. Dit kan namelijk vervelende vervolgschade veroorzaken. Het afdichten van een badkamer kan op verschillende manieren. Naast traditionele vloeibare afdichting en afdichtingsmortels zoals codex AX 10, AX 220 en AX 230 in combinatie met kimbanden en manchettes, is er ook een andere manier om voor een volledig afgedichte badkamer te zorgen.

Badkamer waterdicht makenDat kan met de codex Hydrostop. Deze waterdichte en scheur overbruggende afdichtings- en ontkoppelingsmat beschermt de ondergrond tegen het binnendringen van vocht en andere schadelijke stoffen. De unieke eigenschap van het product is dat deze afdicht maar tegelijkertijd óók ontkoppelt. Dit is een groot voordeel zodra er gewerkt wordt met prefab en/of grootformaat tegels.

De codex Hydrostop is zeer eenvoudig verwerkbaar, waardoor je snel kunt werken. Het product is aan te brengen met verschillende codex S1-poeder tegellijmen, waardoor geen aparte producten nodig zijn tijdens het verwerken. Tegels kunnen rechtstreeks verlijmd worden zonder het gebruik van primers of hechtlagen. Het product is geschikt voor bijna alle ondergronden en ruimtes, zowel particuliere als commerciële doucheruimtes en badkamers. De codex Hydrostop voldoet aan de strengste emissienorm EC1 plus.

Codex
www.codex-x.com