Bescherm de betonelementen van galerijen en balkons

Artikel delen

Galerijen en balkons, vaak de buitenste delen van woningen, worden continu blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden. Omdat ze hoofdzakelijk uit beton bestaan, lopen ze het risico op waterindringing en het ontwikkelen van zwakke plekken. Sika Nederland heeft een reeks praktische en effectieve oplossingen ontwikkeld om deze problemen aan te pakken. Hiermee kunnen galerijen en balkons betrouwbaar worden beschermd tegen waterindringing en andere schadelijke invloeden. Bovendien dragen ze bij aan het behoud van een aantrekkelijke uitstraling van de oppervlakken.

bALKONS

Een van de technologieën die in de oplossingen zijn verwerkt, is de Moisture Triggered Chemistry (MTC). Deze aanpak maakt gebruik van de vochtigheid in de lucht om het uithardingsproces van het materiaal te starten. Hierdoor kunnen waterdichte membranen onder verschillende omstandigheden stevig worden, waardoor ze snel en doeltreffend werken zodra ze zijn aangebracht. Dankzij deze geavanceerde technologie zijn de membranen betrouwbaar en duurzaam, zelfs bij wisselende weersomstandigheden.

De systemen van Sika bieden een effectieve barrière tegen water- en vochtindringing en zijn beschikbaar in verschillende varianten, afhankelijk van de specifieke eisen van het project.

  • Sika® Balcony Standard I: Dit scheuroverbruggende decoratieve systeem biedt een betrouwbare bescherming en een esthetisch aantrekkelijke afwerking.
  • Sika® Balcony Standard II: Vergelijkbaar met de eerste standaard, maar met een iets grotere dikte voor een nog robuustere bescherming.
  • Sika® Balcony Premium: Dit systeem is gecertificeerd en versterkt, waardoor het een uitstekende waterdichte barrière vormt die voldoet aan de hoogste normen.
  • Sika® Balcony Fast Cure I en II: Deze systemen bieden een snel uithardende oplossing voor projecten die een snelle oplevering vereisen, zonder concessies te doen aan kwaliteit.

Naast galerij- en balkonsystemen biedt Sika oplossingen voor andere toepassingen, zoals betonreparatie en -bescherming, beschermende seallagen en coatings, structurele versterking en voegafdichting.

Meer informatie: nld.sika.com