Duurzame renovatie van flats in Bergen op Zoom

Artikel delen

De twee flats met 240 appartementen aan de Plejadenlaan in Bergen op Zoom worden vernieuwd en energiezuinig gemaakt. Een grootschalige renovatie waarmee de woningen klaar zijn voor de toekomst. Ook de galerijen en balkons worden vernieuwd en waar mogelijk worden er zoveel materialen hergebruikt!

De galerij en balkon voor de vernieuwing

De galerij voor de vernieuwing

Woningcorporatie Stadlander wil goede woningen bieden, die klaar zijn voor de toekomst. Daarom werken ze samen met bouwpartner ERA Contour aan het verbeteren van de appartementen aan de Plejadenlaan in Bergen op Zoom. A3 Architecten maakte het ontwerp, renovatie- en verduurzamingsplannen en de technische uitwerking. Voor de vernieuwing van de galerijen en balkons is Zoontjens ingeschakeld.

Herstel van de voegen

Zowel de balkons als galerijen waren meer dan 20 jaar geleden voorzien van een Zoontjens ophoogsysteem. Dit systeem voldeed nog steeds, maar omdat voegen van de vloeren hersteld moesten worden, moest het systeem er af. Er is een plan gemaakt om zoveel mogelijk materialen te hergebruiken.

Balkons

De galerij na de vernieuwing

De galerij na de vernieuwing

Op de balkons legt Zoontjens daarom de bestaande tegels terug. Een compleet nieuw dragersysteem is op deze plek niet nodig. De hoogte die hier te overbruggen is, is slechts 5 centimeter. De tegels worden in comfixelementen gelegd met plakzegels, zodat ze vast en stabiel liggen.

Galerijen

Aan de galerijzijde is de te overbruggen hoogte zo’n 16 cm. De nieuwste stand der techniek vraagt daar om het Dreen®Ceramicaplusysteem. De bestaande tegels van de galerij worden wel hergebruikt om eventuele beschadigde en/of gebroken tegels aan de balkonzijde uit te wisselen. Ook wordt nog een aantal tegels gebruikt als reserve op andere complexen.

Zoontjens
www.zoontjens.nl