Grond- en aflak in één

Artikel delen

Wie houten oppervlakken buiten wil renoveren, heeft behoefte aan een product dat het hout snel en eenvoudig beschermt en dat zorgt voor oppervlakken van uitstekende kwaliteit. Ook is het handig als grotere oppervlakken zonder probleem kunnen worden behandeld – en dat indien mogelijk ook nog in alle kleuren van de regenboog. Dat vinden verwerkers allemaal in het nieuwe houtlazuur voor buiten Pullex 2in1 Top-Color van de Oostenrijkse verf- en lakproducent ADLER. En om het helemaal af te maken: er is geen aparte grondlaag nodig, want Pullex 2in1 Top-Color is grond- en aflak in één.

Foto’s: ADLER

Houten gevel vers in lak

Pullex 2in1 Top-Color is geschikt voor zowel nieuwe projecten als renovatieprojecten.

“Zowel voor professionele verwerkers als voor ambitieuze doe-het-zelvers vormt dit nieuwe houtlazuur een interessante aanvulling op ons Pullex-assortiment”, vertelt Leon Cremers, directeur ADLER Benelux. Met behulp van dit innovatieve verfsysteem kunnen verwerkers gronden en aflakken met één product. “Ze hoeven dus nog maar één blik open te trekken voor een rood tuinhuis in Zweedse stijl, een hemelsblauw tuinhek of een stijlvolle grijze houten gevel”, aldus Cremers. “Dat bespaart schilders en doe-het-zelvers tijd en geld.” Het houtlazuur heeft bovendien een hoge kleurvastheid en is zeer goed bestand tegen uv-straling en weersinvloeden, waardoor oppervlakken langdurig mooi blijven.

Geschikt voor grote oppervlakken

Door zijn lage verfweerstand is Pullex 2in1 Top-Color prettig in de verwerking, ook bij hogere temperaturen: “Het lazuur heeft een goede vloei, waardoor het heel gemakkelijk aan te brengen is”, vertelt Cremers. Het dekkende houtlazuur is daardoor heel geschikt voor grote oppervlakken – niet alleen bij nieuwe projecten, maar vooral ook bij renovatieprojecten. Ook op licht verweerde oppervlakken zorgt Pullex 2in1 Top-Color namelijk voor een gelijkmatige en zijdematte look. Pullex 2in1 Top-Color droogt daarnaast snel: na twaalf uur kan alweer een nieuwe laag worden aangebracht.

Dankzij het ADLER Color4You-systeem is het nieuwe lazuur verkrijgbaar in elke gewenste kleur. Daarnaast is de verf filmvormend en heeft hij door het gebruik van aromaatvrije terpentine geen vervelende geur – een prettige bijkomstigheid voor de verwerker.

Door zijn lage verfweerstand is Pullex 2in1 Top-Color prettig in de verwerking, ook bij hogere temperaturen. (1) © ADLER”

Door zijn lage verfweerstand is Pullex 2in1 Top-Color prettig in de verwerking, ook bij hogere temperaturen.

Milieuvriendelijk

Tot slot is Pullex 2in1 Top-Color dankzij het hoge aandeel vaste stoffen milieuvriendelijk. Bij ADLER staat duurzaamheid namelijk hoog in het vaandel: het bedrijf produceert sinds 2018 als één van de eerste bedrijven in zijn branche 100 procent klimaatneutraal. Met behulp van een groot aantal maatregelen heeft ADLER zijn ecologische voetafdruk tot een minimum weten te beperken. Onvermijdelijke restemissies worden gecompenseerd door erkende klimaatbeschermingscertificaten, waarmee het bedrijf bijdraagt aan de financiering van nieuwe projecten ter bescherming van het klimaat.

ADLER werd in 1934 opgericht door Johann Berghofer; vandaag de dag is het Oostenrijkse familiebedrijf in handen van de derde generatie. Elk jaar verlaat 21.000 ton lak de fabriek in Schwaz (Tirol). Klanten uit de Benelux kunnen sinds 2018 terecht bij ADLER Benelux in het Brabantse Heeze.

ADLER Benelux
www.adler-verven.nl