Meer kleur geven aan je bedrijfspand om beter op te vallen

Artikel delen

Het beheren van een bedrijf klinkt eenvoudig, maar het brengt veel verantwoordelijkheden met zich mee. Branding is bijvoorbeeld cruciaal. Vrijwel alle bedrijven hebben een logo en hangen dit op hun kantoor met een Rolsteiger. Een merk bestaat uit vele elementen, waaronder kleur. Het kiezen van de juiste kleurencombinatie verbetert de uitstraling en geeft identiteit aan het bedrijf. Deze taak is echter niet eenvoudig. Je kunt verschillende dingen overwegen: welke emoties je wilt oproepen, welke waarden je wilt communiceren en wat je met deze kleuren wilt uitdrukken. Feit is dat kleuren een krachtig effect hebben en specifieke emoties vertegenwoordigen. Branding met de juiste kleuren of tinten zal de ware identiteit van je bedrijf aan klanten laten zien. Het goede nieuws is dat branding niet de enige keuze is. Je kunt andere verbeteringen toevoegen, zoals posters en muurschilderingen.

Een bedrijfslogo is verplicht

meetingDoor een bedrijfslogo te installeren met het meest geschikte ontwerp en de meest geschikte kleur voor je bedrijfspand laat je de ware identiteit van je bedrijf zien. Branding is cruciaal omdat het van toepassing is op verschillende media, waaronder je logo, website, buitenborden en visitekaartjes. Als je eenmaal het logo hebt gekozen, is de volgende uitdagende taak de buitenborden. In dit geval moet je een steiger gebruiken of met een vlizotrap naar de bovenste etage van je gebouw gaan. Een logo is verplicht voor alle bedrijfspanden omdat het de eerste indruk geeft bij opdrachtgevers of klanten. Hier is een tip. Het kiezen van het ontwerp en de kleur kan afhankelijk zijn van je bedrijfssector en karakter.

Posters zullen je bedrijfspand verrijken

Terwijl een logo je bedrijfsidentiteit vertegenwoordigt, zullen posters je bedrijfspand aantrekkelijker en functioneler maken. Het goede nieuws is dat het installeren van posters eenvoudig is met ladders. Je hebt dus geen hulp van een professional nodig. De enige overweging is het ontwerp of concept. De keuze hangt af van je bedrijfstype. Zakelijke posters zijn bijvoorbeeld geschikt voor een bedrijf dat aandacht wilt trekken van nieuwe klanten.

De juiste muurverf aanbrengen

De volgende methode om je bedrijfspand te verwarmen is het gebruik van muurverf. In dit geval is het verplicht om de juiste kleur verf aan te brengen. De meeste bedrijven gebruiken blauwe kleuren omdat het productiviteit en vertrouwen uitstraalt. Het aanbrengen van rode verf is ook een uitstekend idee omdat het staat voor passie, ambitie en sterke emoties. Deze is geschikt voor bedrijven met concurrentievermogen en urgentie. Wat nog meer? Terwijl grijs rust geeft aan je bedrijfspand, straalt groen duurzaamheid en ontspannende emoties uit. Voor een bedrijf met een vrolijke uitstraling is gele of oranje muurverf de beste keuze.

De juiste muurschildering maakt je bedrijfspand uniek

Een ander idee is om muurschilderingen aan te brengen op je bedrijfspand. Het aanbrengen van muurschilderijen geeft maatwerk aan je bedrijf. Daarnaast geeft het een unieke uitstraling aan het gebouw. Bovendien kan het werknemers motiveren en indruk maken op bezoekers. Het beste is dat je onbeperkte opties hebt voor concepten, ontwerpen, kleuren en ideeën voor muurschilderingen. Deze procedure is niet alleen voor esthetische doeleinden, maar kan ook je bedrijfsmerk en -waarde versterken. De enige vereiste is een team van artiesten met creatieve geesten.