Snel verduurzamen door soepele samenwerking

Artikel delen

Woningcorporaties staan voor de opgave om een groot aantal woningen in rap tempo energiezuiniger te maken. Havebo Montage kan daaraan bijdragen door levering en montage van duurzame renovatievloeren. Soepel samenwerken met alle betrokkenen is daarbij een voorwaarde voor succes.

Medewerkers in een opslag gevuld met lichtgewicht stalen liggers.

Havebo Montage, onderdeel van de Havebo Groep, is specialist op het gebied van renovatievloeren. De Cassettevloer 6.2, waarmee ‘luchtdicht’ gebouwd wordt, en de SL-Combinatievloer, een balken-broodjesvloer met lichtgewicht stalen liggers, zijn de Havebo-producten die in de Nederlandse bouw populair zijn geworden. Havebo Montage neemt samen met geselecteerde partners de snelle en deskundige montage van deze vloeren voor haar rekening.

Stalen liggers op palletDat renovatievloeren een belangrijke rol spelen bij de verduurzaming van woningen weten ze ook in Oldenzaal, waar het consortium EZB (EnergieZuinigeBouwers) van woningbouwcorporatie WBO Wonen de opdracht kreeg om 42 woningen te verduurzamen. EZB is ontstaan door een krachtenbundeling van drie bedrijven: Webbink Bouwbedrijf uit Vriezenveen, Aannemersbedrijf Warmes uit Lattrop en Bouwbedrijf Maneschijn uit Vroomshoop. Hoewel het consortium nog relatief jong is, brengen de drie deelnemende bedrijven elk een flink aantal jaren historie in en kun je dus spreken van een bedrijf met jarenlange ervaring op het gebied van bouwen en renoveren.

Snel schakelen en anticiperen

“Snel schakelen en vanuit gedegen kennis van de markt anticiperen op de klantbehoefte zijn sterke punten van het samenwerkingsverband EZB”, zegt Robert Rijswijk, Manager Renovatievloeren van Havebo Montage. “Daarin lijken we op elkaar. Havebo Montage is ook een jong bedrijf waar vanuit de Havebo Groep toch ruim veertig jaar kennis en ervaring achter zit. En ook wij houden van snel schakelen om de klant zoveel mogelijk zorgen uit handen te nemen.”

De 42 woningen in Oldenzaal krijgen van de vloer tot de nok een stevige facelift. Dat betekent dat er veel verschillende werkzaamheden verricht moeten worden. Snel en vooral zorgvuldig schakelen tussen de aannemer en de verschillende onderaannemers is dus geen overbodige luxe. Havebo Montage heeft hierin de taak om de woningen te voorzien van een hoogwaardige nieuwe renovatievloer. De keuze is gevallen op de SL-Combinatievloer die met zijn typerende blauwe dop een veel geziene verschijning is in renoverend Nederland.

SL-Combinatievloer

Montage combinatievloer“Deze vloer is ontwikkeld als lichtgewicht variant op de bekende combinatievloer van Havebo”, vertelt Rijswijk. “In plaats van betonnen liggers en EPS-vulelementen heeft de SL-Combinatievloer stalen liggers die in meer dan 90 verschillende lengtes leverbaar zijn. Zonder onnodige koppelstukken en met een oersterke, plasticloze verankering is het een comfortabele vloer waarmee Rc-waardes van 3,7 tot en met 6,5m2K/W gehaald worden. Mede door de behandeling met Magnelis, waardoor de stalen onderdelen tot tien keer langer beschermd zijn tegen corrosie dan gebruikelijk verzinkt staal, is de SL-Combinatievloer een duurzame renovatievloer die jarenlang meegaat. Uiteraard met CE markering, DoP prestatieverklaring en een ISSO kwaliteitsverklaring.”

Thijs Lammerink, projectleider EZB van Aannemersbedrijf Warmes is enthousiast over de samenwerking én over de vloer. “De SL-Combinatievloer is zeer snel en prettig te monteren zonder teveel tierelantijnen. Wij ontvangen positieve berichten van de bewoners die erg tevreden zijn over het verhoogde wooncomfort in hun woning”, aldus Lammerink.

woning renovatie

Goed plannen en communiceren

Havebo Montage is verantwoordelijk voor levering van de SL-Combinatievloer en de deskundige montage door één van haar partners, Zwamtotaal uit Veenendaal. Reint van Amerongen, projectcoördinator van Havebo Montage neemt de uitvoerder werk uit handen door zich te ontfermen over de maatvoering en de monteurs aan te sturen.

“Op de bouw wil je natuurlijk vooral voorkomen dat de boel stagneert”, zegt Van Amerongen. “Daarvoor zijn een duidelijke, overzichtelijke planning en goede communicatie cruciaal. Bij het verduurzamen van bestaande woningen zijn er altijd wel verrassingen die plots om de hoek komen kijken. Gelukkig zijn de monteurs flexibel en weten we samen altijd een oplossing te bedenken. Even de koppen bij elkaar en de volgende woning wordt alweer gemonteerd met de grootste glimlach. Prachtig!”

Havebo Montage
www.havebomontage.nl