Verduurzamen van gebouwen binnen handbereik met drie routes

Artikel delen

Slim vervangen, uitgebreid verbeteren en volledig upgraden van je installatie. Op deze 3 sporen zet Remeha de komende jaren volop in als het gaat om het verduurzamen van de energievraag van vooral utiliteit en gestapelde woningbouw. De producent van klimaat- en warmwatersystemen, die onderdeel is van het internationale concern BDR Thermea Group, haakt hiermee in op de trend om steeds meer aardgasvrij te verwarmen, vertelt Evander de Vries, Segment Manager Utiliteit bij Remeha.

Advies gesprek over verduurzamen van gebouwenDe Vries: “Met volledig upgraden kijken we vaak naar all electric. We krijgen de laatste jaren van klanten vaak te horen: ‘we willen verduurzamen, maar wat is de beste optie?’. Daarover gaan we met klanten in gesprek, zoals bijvoorbeeld met een VvE, want we hebben naast een uitgebreid portfolio aan warmtepompen voor elke route, ook afgiftesets zodat het complex eventueel via een warmtenet kan worden verwarmd. Maar we zijn ook realistisch als het gaat om de verschillende routes en stellen samen de installateur ook de wedervraag: ‘is het voor jullie wel de beste oplossing?’. Want je hebt met allerlei zaken te maken: welke temperatuur heb je nodig, laag of toch hoog omdat je nog oude radiatoren hebt? En ook kunnen er beperkingen zijn om all-electric te gaan, omdat er een te beperkte energieaansluiting is. Dat plaatje brengen we in kaart.”

Remeha levert een breed assortiment warmtepompen voor hybride en all-electric oplossingen, maar sluit op de vraag naar volledig upgraden ook aan met een hoge temperatuur warmtepomp, die dit jaar wordt geïntroduceerd. “Daarbij is men minder afhankelijk van de temperatuur die in het pand bestaat. Want we hadden wel een temperatuurbereik van maximaal 65 graden bij de lucht/water warmtepompen in het portfolio, maar we breiden het nu uit met varianten met een bereik van 70 en 80 graden. Zo kunnen we meer gebouwen toekomstbestendig maken met een optimale CO2-reductie.

Remeha
www.remeha.nl/