Samenwerkingsovereenkomst STEK en Centraal Register Techniek getekend

Artikel delen

STichting Emissiepreventie Koudetechniek (STEK) heeft zich aangesloten bij het Centraal Register Techniek. Door deze samenwerking staan straks ook de STEK bedrijfskwalificaties en STEK – persoonscertificaten, waaronder f-gassen in het register.

een man met een telefoonHet Centraal Register Techniek is opgericht om vakmanschap van zowel bedrijven als personen inzichtelijk te maken. Dit om te voldoen aan de behoefte van de installatiesector te zorgen voor meer transparantie en vertrouwen in certificering.

Daarom heeft het Centraal Register Techniek een register en ontsluitingsmogelijkheden ontwikkeld, zoals het Vakpaspoort Techniek, de webapplicatie voor vakbedrijven, Vind je vakbedrijf, Check je vakspecialist en Zoeken op kwalificaties. Hierin kunnen kwalificaties, certificaten en opleidingen van vakbedrijven en vakspecialisten worden verzameld én gedeeld. De data hiervoor worden aangeleverd door certificerende instellingen, die zich bij het Register hebben aangesloten. Zo wordt er voor gezorgd dat deze data altijd actueel, betrouwbaar en veilig zijn. De afspraken en de wijze van samenwerking worden vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst.

Zo verwijst Rijkswaterstaat op hun website al naar het register ‘Vind je vakbedrijf’ voor het vinden van personen en bedrijven die beschikken over een F-gassendiploma.

De zoekmachine is te raadplegen door zowel bedrijven als particulieren. Opdrachtgevers en handhavende instanties kunnen zo in dit register op een snelle en gemakkelijke manier zien of een bedrijf en personen die werkzaamheden uitvoeren aan koelinstallaties over de juiste certificering beschikken.

Vakmensen die dit certificaat hebben behaald zien deze terug in hun Vakpaspoort. Dit gaat automatisch, hier hoef je zelf niets voor te doen. De app Vakpaspoort Techniek is te installeren vanuit de Google Playstore of de App Store.

Bron: Centraal Register Techniek