267 appartementen weer toekomstbestendig, duurzaam en gezond

Artikel delen

Na een bouwtijd van nog geen anderhalf jaar zijn ze klaar. Bouwcombinatie Van Wijnen-Trebbe renoveerde in opdracht van woningcorporatie Veenvesters 267 seniorenappartementen aan de Duivenwal in Veenendaal. Het resultaat: twee appartementencomplexen waar de bewoners fijn, veilig en comfortabel kunnen wonen.

Appartementencomplexen Duivenwal in Veenendaal

In september 2021 startte de grootschalige renovatie van de seniorenappartementen. Veenvesters investeerde 21 miljoen euro in de vernieuwing en verduurzaming van de woningen. Dankzij deze investering beschikken de woningen nu over meer wooncomfort, een gezonder binnenklimaat en zijn de woningen beter betaalbaar en veiliger.

Toekomstbestendig en comfortabel

De vernieuwing en het vergroten van de sanitaire ruimtes, vervanging van keukens ouder dan tien jaar en het verbeteren van de brandveiligheid dragen bij aan het wooncomfort en de veiligheid. Om tot een lager energieverbruik en daarmee een betere betaalbaarheid voor de bewoners te komen, zijn er ook verschillende verduurzamingsmaatregelen uitgevoerd, zoals het plaatsen van isolatieglas, na-isolatie van de buitenmuren en plaatsen van nieuwe deuren en ramen. De woningen maakten een energielabelsprong van E naar B en kunnen zeker weer veertig jaar mee. “Heel belangrijk”, vindt Trees van Haarst, directeur-bestuurder van Veenvesters. “Juist met de sterk gestegen energieprijzen willen wij er zo veel mogelijk aan doen de woonlasten voor onze huurders te beperken. Deze verduurzaming draagt daar zeker aan bij.”

Aandacht voor de bewoners tijdens renovatie Duivenwal

In Duivenwal wonen bewoners met een gemiddelde leeftijd van tachtig jaar. Bouwcombinatie Van Wijnen-Trebbe voerde de werkzaamheden met veel aandacht voor de bewoners uit. Hiervoor zette de bouwcombinatie twee bewonersbegeleiders in.  Zij ondersteunden de bewoners voor, tijdens en na de renovatie. Zo zorgden zij samen voor het ophalen van de akkoordverklaringen, hielpen bewoners met het maken van de juiste keuzes en namen hen aan de hand tijdens de werkzaamheden. “Die intensieve bewonersbegeleiding van de bouwcombinatie was heel waardevol”, vindt Trees van Haarst. “En dat blijkt ook uit de cijfers, want de renovatie werd gewaardeerd met een gemiddelde bewonerstevredenheid van 8,5.”