Bijzonder project met nul-op-de-meterwoningen

Artikel delen

In Terborg maakt Lenferink 26 huurwoningen nul-op de meter-woningen in opdracht van wooncorporatie Wonion. Een grootschalige operatie, waarbij ook bronboringen worden gedaan. De woningen krijgen namelijk een warmtepomp met aardwarmte en hiervoor is een gat van 160 meter diep nodig in de voortuinen. Na de werkzaamheden worden de tuinen weer in de oorspronkelijke staat teruggebracht.

Foto van een straatNaast de warmtepomp krijgen de woningen onder andere een warmteterugwinsysteem, zonnepanelen, een Velux dakraam, nieuw glas in de bestaande kozijnen en vloer-, dak- en spouwmuurisolatie.

Lenferink werkt samen met verschillende partners in de omgeving om de huurders zoveel mogelijk te ontlasten tijdens deze opdracht. In de huizen wonen veel oudere bewoners. Zo helpt Van Dam Verhuizingen met het sjouwen van dozen van de zolder die volledig leeg moet zijn. Axent Groen helpt bij het voorbereiden van de werkzaamheden in de voortuin en het eventueel herstellen van schade. Bewonersconsulent Marlinda Molenaar van het Lenferink Thuisteam, begeleidt het project en zorgt dat de bewoners goed geïnformeerd zijn.

Ook in Gendringen heeft Lenferink een project met nul-op-de-meterwoningen. Ook daar kregen de bewoners van Wonion onder andere zonnepanelen, een warmtepomp, goede isolatie en een warmteterugwinsysteem. Zo kunnen de woningen helemaal van het gas af.

Bron: Lenferink