Nieuw in het productassortiment van Drost Coatings: Devetop Noblesse Spray

Artikel delen

Na de succesvolle lancering van Devetop Noblesse aflaklijn, lanceert Drost Coatings een spray versie. De Devetop Noblesse Spray, een watergedragen slijtvaste en huidvetbestendige spray lakverf, is zo ontwikkeld dat alle eigenschappen van Noblesse aflak ook in de spray versie zijn verwerkt. Denk aan eigenschappen zoals niet vergelend, slijt- en krasvast, uitstekende vloeiing en hechting, goed reinigbaar en vooral de superieure huidvetbestendigheid. Devetop Noblesse Spray is verkrijgbaar in zowel zijdeglans als mat

Laagdiktes tot wel 300 – 400 µm

Noblesse Spray De Devetop Noblesse Spray is zo ingesteld dat je er als verwerker een hoge natte laagdikte mee kunt aanbrengen zonder dat er zakkers ontstaan. Er kunnen zelfs laagdiktes tot wel 300 – 400 µm nat aangebracht worden. Verder heeft de Devetop Noblesse Spray een aantal bijzondere certificaten behaald.

HACCP Certificaat

Dit houdt in dat de Devetop Noblesse Spray ingezet kan en mag worden als hygiënische lak, daar waar een hoge duurzaamheid en makkelijke reinigbaarheid gewenst is. Denk hierbij vooral aan de horeca en voedesel(verwerkende) industrie. HACCP is een systeem wat ontwikkeld is ter bevordering van de voedselveiligheid. Bedrijven kunnen deze werkwijze gebruiken om te voorkomen dat de veiligheid van  voedingsmiddelen in het gedrang komt. Kiest een bedrijf voor deze werkwijze, dan is de Devetop Noblesse Spray hiervoor een uitermate geschikt product.

Eco footprint: Environmental Product Declaration (EPD)

verfspuiterEen EPD is een webapplicatie voor berekening van milieueffecten/milieu-impact van een verf, gebaseerd op de LCI-databases (Life Cycle Inventory) van de Europese organisatie: CEPE. Zodoende ontstaat er een Eco Footprint die onder andere de totale uitstoot van CO2 van 1 kg. verf in beeld brengt. Deze EPD is een internationale standaard volgens de EN-15.804 norm, dit is een milieuverklaring van bouwproducten. Ook kan EPD als input gebruikt worden voor de Nationale Milieu Database (NMD). De NMD is een berekening van een milieuprestatie, die de milieueffecten over de hele levenscyclus van een gebouw, bouwwerk of bouwdelen in beeld brengt.

Wil je meer weten? Kijk op www.drostcoatings.nl