Gemakkelijk een woning verduurzamen? Hier lees je drie manieren

Artikel delen

Al sinds 2002 speelt Itho Daalderop een toonaangevende rol in duurzame woningen. Zij is al jaren marktleider in de nieuwbouw met de bodemenergie warmtepompen van het type WPU en heeft daarnaast een drietal uitstekende lucht/water warmtepompen in het assortiment. Hiermee kan elke woning in Nederland van een duurzaam en energiezuinig binnenklimaat worden voorzien. Zowel hybride, dus met de bestaande cv-ketel of meteen all-electric.

FolderAllereerst is er Vincent, de warmtepomp die uit alleen een binnendeel bestaat en toch over een fors vermogen van 4,5 kW beschikt. De warmtepomp benut primair energie uit de buitenlucht. Wanneer er mechanische ventilatie in de woning is, kan de ventilatieretourlucht worden aangesloten op Vincent voor extra rendement. Deze warmtepomp past perfect in de typische Nederlandse, compacte, rijtjeswoning.

Daarnaast is er een monoblock, genaamd Amber, in het assortiment beschikbaar die uit alleen een buitendeel bestaat. Deze warmtepomp is beschikbaar in drie vermogens, namelijk 6,5kW, 9,5kW en 12kW. Dankzij het grotere vermogen is deze warmtepomp ideaal toepasbaar in woningen met een wat grotere energievraag. Denk daarbij aan hoekwoningen, twee-onder-één-kappers en vrijstaande woningen. Dankzij het milieuvriendelijke koudemiddel R290 (propaan) kan tot wel 70°C cv- en tapwater worden gemaakt. Hierdoor past deze warmtepomp ook vaak gemakkelijk in een all-electric opstelling, waarbij de cv-ketel kan worden vervangen door een voorraadvat om het warme tapwater in te bufferen.

De derde lucht/water warmtepomp in het assortiment betreft de HP-S. Dit is een split-unit, wat betekent dat deze uit een binnen- en buitendeel bestaat. Deze warmtepomp kan uitstekend worden toegepast in situaties waarin de afstand tussen binnen- en buitendeel wat groter is, zoals bijvoorbeeld bij appartementen. In dat geval worden de buitendelen op het dak geïnstalleerd en via koelleidingen met de binnenunits worden verbonden.  Met het lucht/water warmtepomp assortiment kan zowel de bestaande bouw als de nieuwbouw gemakkelijk worden verduurzaamd. Op deze pagina is het assortiment te vinden: Itho Daalderop – Gemakkelijk verduurzamen.

Itho Daalderop
www.ithodaalderop.nl