Eerst ventileren, daarna pas isoleren!

Artikel delen

Gestimuleerd door de hoge energieprijzen én de klimaatdoelstellingen voor 2030, stappen steeds meer bewoners over van gasgestookte naar all-electric of hybride systemen voor verwarming en koeling. Door het toepassen van deze nieuwe systemen wordt vaak het hoogste rendement bij de laagste watertemperatuur gehaald. Het is dus van belang dat er goed gekeken wordt naar de schil van de woning, zodat een dergelijk systeem ook optimaal kan presteren en bewoners niet alsnog schrikken van de energierekening.

VentilatieGelukkig wordt er daarom ook flink geïnvesteerd in het isoleren van wanden, vloeren en plafonds, het afdichten van naden en kieren en de montage van isolerend glas. Enorm belangrijke stappen om woningen te verduurzamen. Maar er is nog een belangrijke stap. Een stap die in één adem met isoleren moet worden genoemd: ventileren.

Wanneer van tevoren niet goed is nagedacht over ventilatie, worden woningen slecht voorzien van verse lucht. Zo hopen bijvoorbeeld vocht, (fijn)stof en CO2 zich snel op in de woning. Naast dat deze lucht niet fijn is om in te ademen, kan het ook gezondheidsproblemen veroorzaken. Zo kan de bewoner bij een te hoge concentratie CO2 klachten als hoofdpijn, vermoeidheid en sufheid krijgen. Kortom, dat is niet gezond en niet prettig.

Oplossing voor bestaande bouw

Om bewoners te helpen met de energietransitie én een gezond binnenklimaat heeft Brink Climate Systems speciaal voor de bestaande bouw het Multi Air Supply systeem ontwikkeld. Dit CO2-gestuurde ventilatiesysteem bestaat uit een WTW-unit, zoals de Flair en een aantal kleinere ventilatoren (Indoor Mixfans) die bij de verblijfsruimtes geplaatst worden.

Geen toevoerkanaal nodig

Een toevoerkanaal is niet nodig, waardoor snel en eenvoudig en zonder grote ingrepen een compleet ventilatiesysteem met WTW in bestaande woningen gerealiseerd kan worden. De vaak al aanwezige afvoerkanalen in badkamer, toilet en/of keuken zijn voldoende. Met dit systeem wordt het mogelijk om de energietransitie voor iedereen te laten slagen én dragen we actief bij aan de gezondheid en het welbevinden van bewoners.

Brink Climate Systems
www.brinkclimatesystems.nl/