Een lichtgewichte oplossing voor houten constructievloeren

Artikel delen

De woningnood is nog altijd groot en om aan de blijvende vraag te voldoen is een creatieve oplossing op het gebied van transformatie- en/of renovatieprojecten nodig. Oude industriële gebouwen, scholen en kantoren worden steeds meer geschikt gemaakt voor bewoning. Deze panden zijn vaak voorzien van de kenmerkende houten constructievloeren die een behoorlijke uitdaging kunnen zijn. Doordat AirBase maar liefst 70% lichter is dan een traditionele zand/cement dekvloer, en minstens zo sterk, is het een goede oplossing.

Dekvloer

De dekvloer is geschikt voor bijna alle ondergronden en vloersystemen: AirBase kan als zwevende lichtgewicht dekvloer op houten constructievloeren worden aangebracht, gecombineerd met zwaluwstaartplaten op een houten balklaag, zwevend op folie of op een noppenplaat in combinatie met vloerverwarming. Op bepaalde types noppenplaat (incl. vloerverwarming) kan de dekvloer al aangebracht worden vanaf 36mm systeemhoogte.

AirBase is van hoge kwaliteit, milieuvriendelijk en tijdbesparend. Bijkomend groot voordeel is dat de dekvloer al na 3 uur beloopbaar is en in de meeste gevallen de volgende dag betegeld kan worden. Andere vloerbedekkingen, zoals pvc of laminaat, kunnen al na een week worden aangebracht.

Bij kleine projecten is AirBase handmatig in de kuip te mengen. Grootschalige projecten (tot 300m² dagproductie) worden uitgevoerd met een volautomatische pomptruck met cementmenger. AirBase voldoet aan NEN-EN 13813, sterkteklasse C12/F en heeft daarmee de kwaliteit die geschikt is voor woningbouw.

Ceves Vergeer
www.airbase.eu