Ontdek de voordelen van warmtepompen en optimaliseer verbouwingen

Artikel delen

Sinds 1 februari 2022 is het verplicht om bij een grondige verbouwing (als meer dan 25% van de oppervlakte van de gebouwschil verandert) meteen duurzaamheidsmaatregelen te nemen. Denk daarbij aan het installeren van een warmtepomp, het plaatsen van zonnepanelen en het beter isoleren van een woning. De nieuwe Panasonic Aquarea L-serie warmtepompen met het natuurlijke koudemiddel R290 is juist voor dit soort renovatieprojecten de ideale oplossing. De warmtepompen uit deze serie zijn namelijk zonder ingrijpende aanpassingen vrijwel overal te plaatsen en eenvoudig te installeren.

Warmtepomp

Zonder ingrijpende aanpassingen

De nieuwe warmtepompserie is ontworpen om de eigenschappen van het R290-koudemiddel maximaal te benutten. Daardoor is een cv-aanvoertemperatuur tot 75 °C mogelijk, zelfs met een buitentemperatuur van -10 °C. Het is daarom bijzonder geschikt voor renovatieprojecten waarbij een hoge temperatuur nodig is voor het gebruik van radiatoren. Het warmtepompsysteem kan gebruikmaken van de bestaande leidingen en radiatoren, waardoor verduurzamen zonder ingrijpende aanpassingen of verbouwing mogelijk is.

Veel plaatsingsmogelijkheden

Net als de binnenunits zijn de stille buitenunits ontworpen om op te gaan in de omgeving. Het innovatieve, geheel nieuwe design van de antracietkleurige buitenunits maakt dat deze vrijwel overal kunnen worden geplaatst zonder op te vallen. Bovendien heeft de binnenunit van het Bi-Bloc-model dezelfde afmeting als een gemiddelde cv-ketel, wat ook weer meer plaatsingsmogelijkheden biedt.

Warmtepomp

Eenvoudige installatie

Bij het installeren van een warmtepomp komt iets meer kijken dan bij een reguliere cv-ketel. Een installateur is daardoor meer uren kwijt per installatie. Bij de Panasonic Aquarea L-serie gaat het installeren echter een stuk sneller. Het natuurlijke koudemiddel R290, oftewel propaan, dat het systeem gebruikt is geen f-gas, met alle voordelen van dien. Daarnaast maakt het gebruik van slechts twee leidingen, waardoor het eenvoudig aan te sluiten is.

Een gezond binnenklimaat

Door de warmtepomp met de nieuwe Panasonic VENT-X tegenstroomventilatie te combineren, wordt ook meteen de binnenluchtkwaliteit aangepakt. Deze units hebben een regelbare mechanische ventilatie om de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren. Door te zorgen voor een constante toevoer van verse lucht in huis, zorgen ze voor een comfortabele en aangename omgeving. Bovendien bevindt zich binnenin het systeem een polypropyleen tegenstroomwarmtewisselaar om de energie uit de afgevoerde lucht terug te winnen en over te dragen aan de toegevoerde lucht. Dit vermindert het energieverbruik van de woning aanzienlijk, terwijl de kwaliteit van de binnenlucht behouden blijft.

Panasonic
aircon.panasonic.eu