Complete badkamer make-over met tegellak

Artikel delen

Groene of gele tegels met opvallende bloemmotieven en vergeelde voegen: zo zien veel badkamers uit de jaren ’70 eruit. De een is dolblij met zo’n juweeltje – terwijl de ander liever een badkamer met een modernere uitstraling heeft. Wie zijn retro badkamer wil moderniseren kan dat op verschillende manieren doen, bijvoorbeeld door alle tegels eruit te bikken en de muur opnieuw te betegelen. Dat is echter een relatief dure en tijdrovende optie. Het kan ook anders: schilder de bestaande tegels eenvoudig over met een speciale tegellak, bijvoorbeeld met 2K-PU-Multilack van de Oostenrijkse verf- en lakproducent ADLER.

Tegelverf

Met slechts twee lagen hiervan geven gebruikers hun oude tegels eenvoudig een nieuwe look. Het product kan niet alleen voor wandtegels worden gebruikt, maar ook voor vloertegels, en dat binnen en buiten. De lak is in verschillende kleuren verkrijgbaar, zowel glanzend als mat, en is uitstekend bestand tegen weersinvloeden, water en chemicaliën.

Grondverf en aflak in één

2K-PU-Multilack is grondverf en aflak in één en is eenvoudig in gebruik. Na onder andere spiegels en handdoekhouders te hebben verwijderd en de ruimte te hebben afgeplakt, dienen de tegels zorgvuldig te worden gereinigd. Daarna kan de lak met de bijgevoegde verharder worden gemengd; 2K-PU-Multilack bestaat namelijk uit twee componenten. De eerste laag kan daarna op de tegels worden aangebracht. Na acht uur dienen de tegels licht te worden opgeschuurd alvorens de tweede laag aan te brengen. De lak is na drie dagen volledig uitgehard; daarna kan de badkamer of het toilet weer worden gebruikt.

ADLER
www.adler-verven.nl