Stille en stijlvolle monoblock warmtepomp

Artikel delen

Amber, de nieuwste lucht/water monoblock warmtepomp van Itho Daalderop, is vanaf nu leverbaar. Deze stille en stijlvolle warmtepomp wordt volledig buiten de woning opgesteld. Binnen hoeft alleen de bijbehorende regelmodule geplaatst te worden. Amber is beschikbaar in vermogens van 6,5 kW, 9,5 kW en 12 kW, en daarmee zeer geschikt voor de wat grotere woningen zoals twee-onder-één-kappers, hoekwoningen en vrijstaande woningen.

Warmtepomp

De afgelopen tijd is er al veel geschreven over de introductie van Amber. Nu is het moment aangebroken dat deze warmtepomp ook kan worden geleverd aan installerend Nederland. Tijdens de introductie op de Bouwbeurs in februari van dit jaar bleek al dat er veel animo is voor deze lucht/water-warmtepomp met haar elegante design.

Fluisterstille buitenopstelling

Vanuit de Innovatieafdeling van Itho Daalderop in Tiel, waar zo’n vijftig medewerkers werken, valt Amber onder de verantwoordelijkheid van Mattijs Langhorst, Productmanager lucht/water- warmtepompen. “We richten ons met Amber speciaal op de wat grotere woningen in de Nederlandse en Belgische markt”, vertelt Langhorst. “Met nieuw ontwikkelde geluidsisolatie en een verbeterde ventilator hebben we het geluidsniveau tot een minimum weten te beperken, waardoor deze warmtepomp bij de meeste woningen geplaatst kan worden. Zelfs dicht bij de erfgrens.”

Zowel hybride als all-electric toepasbaar

Amber kan zowel hybride (dus met de bestaande cv-ketel), als all-electric worden opgesteld. Wanneer gekozen wordt voor een all-electric opstelling is er een voorraadvat nodig om het warme tapwater in te bufferen. Itho Daalderop heeft speciaal voor Amber een nieuwe lijn I-WPV voorraadvaten op de markt gebracht. Bij deze vaten is de warmtewisselaar in het vloerframe ingebouwd in plaats van een spiraal in het vat zelf. Hierdoor is de inhoud van het vat vergelijkbaar met 20% grotere conventionele vaten en verloopt ook de anti-legionella cyclus veel effectiever.

Itho Daalderop
www.ithodaalderop.nl