Collectieve wtw voor gestapelde bouw

Artikel delen

Wtw-ventilatie collectief en goed geregeld. Geniet van optimale ventilatie in elk appartement door een ruimtebesparende, flexibele en schaalbare ventilatie-oplossing die geschikt is voor elke gebouwgrootte in de gestapelde bouw.

Luchtvolumeregelaar

Een goed collectief systeem D in de gestapelde bouw

De voordelen van balansventilatie: het zijn er veel. Denk alleen al aan de winst op het gebied van gezondheid, energie-efficiëntie en duurzaamheid. Toch kan de schoen gaan wringen bij het aantal vierkante meters dat een wtw-unit inneemt. De oplossing? Een goed collectief systeem D, waardoor de wtw-unit zelf niet in het appartement staat en dus geen ruimte inneemt. Een perfecte renovatie-oplossing!

De voordelen van collectieve wtw-ventilatie

  • Het systeem is onderhoudsarm.
  • In elke woning gegarandeerd voldoende frisse lucht.
  • Een lage energierekening en hoog comfortniveau dankzij wtw.
  • High-tech en ruimtebesparende ventilatie-oplossing.

Iedere m2 telt
Het systeem maakt het mogelijk met één centrale luchtbehandelingskast een volledig appartementencomplex te ventileren zonder daarbij in te leveren op kwaliteit. In de appartementen monitoren CO₂-sensoren de binnenluchtkwaliteit. Is deze onvoldoende? Dan zorgen de druppelvormige luchtvolume-regelaars van de ComfoVar Aero automatisch voor exact de juiste hoeveelheid ventilatie. High-tech technologie, ultracompact vormgegeven.

Voordelig in onderhoud
De luchtvolume-regelaars van de ComfoVar Aero zijn onderhoudsvrij; een steekproefsgewijze inspectie volstaat. Filtervervanging en service aan de luchtbehandelingskast vindt collectief plaats buiten de woningen. Met de connected variant van de ComfoVar Aero is alle informatie van alle appartementen uit te lezen en te wijzigen in een gebouwbeheersysteem. Minder afspraken plannen én minder onderhoud uitvoeren dus!

Bewezen Zehnder kwaliteit
De Zehnder ComfoVar Aero is een product van bewezen top kwaliteit. De nauwkeurige, geautomatiseerde debietmeting in de woning en de druppelvormige luchtverdelers zorgen voor de perfecte hoeveelheid luchtverversing. Ook bij kleine luchthoeveelheden. Deze nauwkeurigheid, gecombineerd met de kwalitatief hoogwaardige materialen, maakt de ComfoVar Aero tot een product waar je echt op kunt rekenen.

Flexibel en schaalbaar
In ComfoVar Aero vind je een flexibele en schaalbare oplossing, waardoor puzzelen met de ruimte verleden tijd is. Zo monteer je de luchtvolume-regelaars aan de muur of aan het plafond. Zelfs los van elkaar, dus bijvoorbeeld één aan de wand en één aan het plafond in verschillende ruimten. Je werkt de luchtvolume-regelaars bovendien ook gemakkelijk weg in een kast, een koof in de gang of een verlaagd plafond.

Een high-tech en uniek ventilatiesysteem

Ontmoet de Zehnder ComfoVar Aero. Een innovatief ventilatiesysteem met de collectieve wtw-unit op het dak of in de collectieve technische ruimte. Zo reken je op meer vierkante meters per appartement en geniet je van een flexibele en schaalbare renovatie- én transformatie-oplossing voor verschillende gebouwgroottes. Door de aparte luchtbehandelingskast op het dak en de minimale afmetingen in de appartementen zelf, een ideale oplossing voor woningen waar ruimte schaars is.

Zo werkt het: optimale wtw-ventilatie met ComfoVar Aero

  • Collectieve wtw | Op het dak, of in de collectieve technische ruimte, staat een luchtbehandelingskast. Of beter gezegd: een collectieve wtw-unit die verse lucht toevoert en deze voorverwarmt door de warmte van de afgevoerde lucht uit de appartementen. De verse lucht gaat vervolgens via de kanalen, de collectieve strangen, naar de appartementen.
  • Luchtbehandelingskast | Vanuit de luchtbehandelingskast worden er vervolgens twee kanalen naar de appartementen aangelegd: één voor de toevoer en één voor de afvoer. De luchtbehandelingskast werkt op constante druk in de kanalen. Daardoor toert de luchtbehandelingskast automatisch op als een luchtvolume-regelaar in het appartement verder open gaat en toert deze automatisch af als deze verder dicht gaat.
  • In de appartementen | In elk appartement worden luchtvolume-regelaars geplaatst die zorgen voor de juiste luchthoeveelheid. Uniek aan deze luchtvolume regelaars is de druppelvorm binnenin. Deze zorgt namelijk voor een stabiele rustige luchtstroom over de regelaars. Dat zorgt vervolgens voor betere regelmogelijkheden, minder weerstand, minder geluid en geen vuilafzetting. Win-win-win-win zou je kunnen zeggen. En de vervuilde, afgevoerde lucht uit het appartement?  Die wordt via deze innovatieve luchtvolume-regelaar en een collectief kanaal weer afgezogen naar de luchtbehandelingskast op het dak of in de collectieve ruimte.
  • Luchtverdeelsysteem | In elk appartement vind je twee luchtvolume-regelaars, één voor afvoer en één voor toevoer, met kanalen naar de ventielen. Afvoer is geregeld in het toilet, de badkamer, de keuken en de berging. Toevoer naar de slaapkamers en woonkamer. Om de luchthoeveelheid aan te passen aan de bewoners kunnen er CO₂-sensoren of -bedieningen worden toegepast. Dit zorgt ervoor dat de luchtvolume-regelaars verder open of dicht gaan waardoor verse lucht altijd gegarandeerd is.

Zehnder
www.zehnder.nl