5 jaar cursus Hydraulische schakelingen

Artikel delen

De 5-daagse cursus Hydraulische schakelingen voor verwarmen en koelen wordt nu al 5 jaar gegeven bij TVVL. Een mooie mijlpaal en nu al een van de populairste cursussen in het aanbod! Begonnen als Masterclass bij ISSO heeft TVVL deze cursus overgenomen en opgenomen in het cursusprogramma in 2018. Jaarlijks worden 5 groepen ingepland en daardoor hebben al honderden cursisten kennis over hydraulische schakelingen kunnen opdoen.

Hydraulische schakelingen

Waarom deze cursus volgen?

Bij het ontwerpen en optimaliseren van een klimaatinstallatie is een goed hydraulisch ontwerp van een hydraulische schakeling belangrijk, mede door het gebruik van energiezuinige technieken, zoals warmtepompen en energieopslag in de bodem. In deze cursus leer je de basisprincipes van hydraulische modulen en de systematische opbouw van hydraulische schakelingen. Ook leer je het beoordelen van een vollast en deellastgedrag van een hydraulische schakeling. Hierdoor ben je snel in staat fouten in bestaande hydraulische schakelingen op te sporen en te verbeteren.

In het lesmateriaal wordt gebruik gemaakt van ISSO publicaties 39, 44, 47 en 96. Op de website vind je een uitgebreide studiegids waarin je de leerdoelen en de inhoud van de cursus kunt lezen.

De cursus wordt per editie geëvalueerd en daar ziet de opleider altijd prima rapportcijfers voor zowel de inhoud als de docent(en). Maar cijfers zeggen niet altijd wat, dus wordt er ook gekeken naar de woorden. Deelnemers zijn enthousiast over de cursus als je hun waardering leest. Voorbeelden van opmerkingen zijn; ‘Een leerzame beknopte opleiding om het vak hydraulisch schakelen (weer) goed onder de knie te krijgen’, ‘Ik heb de opleiding als leerzaam ervaren en ben tevreden over de behandelde stof’, ‘Zeer leerzaam en duidelijke uitleg’, ‘Ik heb de opleiding als zeer nuttig ervaren’, ‘De docent is zeker een kundig en vakbekwame man, ik heb anders naar de installatietechniek leren kijken’ en ‘Leerzaam en zeer interessant’. Dat zijn natuurlijk mooie waarderingen. En daar zijn ze trots op.

Eerstvolgende edities

De eerstvolgende edities staan gepland met als startdatum:

  • 5 december 2023
  • 15 januari 2024
  • 25 maart 2024
  • 3 mei 2024

Let op, schrijf jezelf op tijd in want het is een populaire cursus en vol is vol. Meer informatie en aanmelden via www.tvvl.nl/cursussen.

Woerden | 5 dagen | div. startdata | € 2.395 excl. btw | TVVL leden krijgen 15% korting