Montage-afdeling als innovatiemotor van vloerenbedrijf

Artikel delen

Al decennialang levert de Havebo Groep vloeren, tegenwoordig onder de vlag van Havebo Vloeren. Maar er gebeurt meer. Werkmaatschappij Verbocon Engineering verzorgt projecttekeningen en berekeningen en Havebo Montage kan haar opdrachtgevers volledig ontzorgen bij het monteren van renovatievloeren. Blijvende betrokkenheid bij de praktijk van het monteerwerk, in combinatie met grondige productkennis maakt van Havebo Montage de innovatiemotor van de Havebo Groep.

Montage

De bouwsector in Nederland heeft last van de discussie over stikstofuitstoot die zich maar blijft voortslepen.  Vooral nieuwbouwprojecten lopen daardoor ernstige vertraging op. Ondanks deze obstakels blijft de focus op duurzaamheid en verduurzaming onverminderd hoog. En aangezien een goed isolerende renovatievloer een goede bijdrage levert aan de totale energiezuinigheid van een huis, is de Havebo Groep uitdrukkelijk van de partij wanneer het om renovatie gaat.  ‘Aannemers weten onze renovatievloeren prima te vinden in de bouwmaterialenhandel’, vertelt Paul Vermeulen, algemeen directeur van de Havebo Groep.  ‘De SL-Combinatievloer, een lichte maar ijzersterke afgeleide van onze welbekende balken-broodjesvloer, vindt al jaren gretig aftrek. Maar ook de Cassettevloer, die razendsnel gelegd kan worden met luchtdicht op elkaar aansluitende maatwerkcassettes, wordt steeds populairder.’

Totale renovatie-oplossing

‘Beheerders van meerdere woningen, zoals projectontwikkelaars maar vooral woningcorporaties, komen vaak bij ons terecht wanneer zij in één keer een straat, wijk of woningcomplex van duurzame renovatievloeren willen voorzien’, vervolgt Vermeulen. ‘Hebben zij een eigen aannemer, dan begeleiden we hen bij de keuze van de juiste vloer. Onze werkmaatschappij Verbocon Engineering verzorgt dan de projecttekeningen en berekeningen. Is er nog geen partner in beeld voor de installatie van de vloeren, dan zorgen we met Havebo Montage voor een totaaloplossing.

Wie Havebo Montage inschakelt, komt vrijwel zeker in contact met Robert Rijswijk die daar op commercieel gebied aan het roer staat. Met ruim zeventien jaar ervaring bij de Havebo Groep als bagage weet Rijswijk als geen ander hoe je met de Havebo renovatievloeren het beste resultaat behaalt. ‘Havebo Montage is erop gericht om de opdrachtgever alle werkzaamheden van begin tot eind uit handen te nemen. Door alles vanuit één centraal punt te regelen, zorgen we ervoor dat bewoners geen uur langer hun huis uit hoeven dan strikt noodzakelijk is.’

Vloeren

Volledig verantwoordelijk

‘Een goed advies aan de voorkant levert de eerste winst op’, legt Rijswijk uit. ‘Veel opdrachtgevers kiezen voor een hoge isolatiewaarde en komen dan uit bij onze Cassettevloer. De cassettes met een kern van EPS en een licht, maar sterk stalen omhulsel, worden op maat geleverd en vervolgens luchtdicht aansluitend gemonteerd. Dat alles pasklaar aankomt op locatie en dus razendsnel gelegd kan worden, kunnen wij garanderen doordat we aan de voorkant verantwoordelijk zijn voor alle metingen. Maar ook voor de orderbegeleiding door ons bedrijfsbureau, het maken van projecttekeningen door Verbocon Engineering en uiteindelijk de daadwerkelijke montage door een vaste, betrouwbare partner.’ Over een vloerplan met wat uitdagingen maakt Havebo Montage zich niet druk. Is de Cassettevloer de ideale keuze, maar net niet efficiënt toe te passen in bijvoorbeeld een smalle gang, dan wordt die naadloos gecombineerd met een stuk SL-Combinatievloer. ‘Dat we met Havebo Montage stevig verankerd zijn in de Havebo Groep en alle vloerenexpertise tot onze beschikking hebben, maakt het vinden van flexibele oplossingen een stuk makkelijker’, zegt Robert Rijswijk.

Constructievloer

Innovatie vanuit praktijkervaring

‘De kruisbestuiving werkt ook andersom’, vult Paul Vermeulen aan. ‘Door bij elk project bovenop de praktijk te staan, levert Havebo Montage belangrijke input voor innovaties. Die voeling met het werk van de aannemer heeft eerder al geleid tot het ontwikkelen van de SL-Combinatievloer. Havebo had en heeft succes met de originele balken-broodjesvloer, bestaande uit betonnen liggers met daartussen EPS vulelementen, maar die vloer was door het relatief hoge gewicht van de betonnen ligger niet geschikt voor de meeste renovatieprojecten. Door een sterke, maar veel lichtere stalen ligger te ontwikkelen, werd daar een mouw aan gepast en was de SL-Combinatievloer een feit.’ Ook de Cassettevloer, ontwikkeld in samenwerking met Meilof Riks, is een voorbeeld van zo’n innovatie. ‘Als je het begrip ‘luchtdicht bouwen’ toepast op een vloer kom je uit bij de Cassettevloer’, zegt Robert Rijswijk.  ‘We kunnen de cassettes op maat leveren en ter plekke in rap tempo luchtdicht aansluitend in elkaar klikken.’ De nieuwste innovatie waar Havebo Montage de eerste projecten mee heeft gerealiseerd is het monteren van vloeren die (deels) rusten op een schroefpaalfundering.  ‘Dat levert nog meer mogelijkheden op om een goede renovatievloer te realiseren. Ook wanneer de bestaande fundering kwetsbaar is, want die wordt namelijk ontlast door het gewicht te laten rusten op de schroefpalen.

Havebo Montage
www.havebomontage.nl