Renovatie 144 appartementen in Den Haag met energiezuinig ventilatiesysteem

Artikel delen

In Den Haag is afgelopen jaar de Elisabeth Brugsma flat met 144 appartementen deels gerenoveerd. Het gaat om kleine, maar efficiënte ingedeelde studio’s, bedoeld voor alleenstaanden. De wens was om een zo comfortabel mogelijk en energiezuinig ventilatiesysteem toe te passen. Voor dit renovatieproject is de Air 70 van Brink Climate Systems toegepast.

Decentraal ventilatietoestel De Air 70 is een decentraal ventilatietoestel waarbij geen luchtkanalen nodig zijn en die goed inzetbaar is voor het ventileren van opzichzelfstaande ruimten. Het toestel is volledig in de buitenmuur in te bouwen en door zijn eigenschappen zeer geschikt voor renovatietoepassingen, verbouwing of compacte woningen.

Volwaardige HR WTW-unit

De Air 70 is een volwaardige HR WTW-unit voorzien van 100%-bypass en CO2-vraagsturing. Op deze manier heb je altijd gezonde lucht in huis en heb je er als bewoner verder geen omkijken naar. Bijkomend voordeel is dat de WTW-unit geen ruimte inneemt.

Buitenunit decentraal ventilatietoestel Hoewel de Air 70 een compact decentraal ventilatietoestel is, is de ventilatiecapaciteit groot: maximaal 70 m3/h, terwijl de diameter van het kanaal in de buitenmuur toch maar heel klein is (Ø 250 mm). Bovendien voldoet het toestel volledig aan de Europese regelgeving (EN 13141-8). ’s Zomers maakt het toestel gebruik van de koelere nachtlucht. Hiervoor hoeft geen raam open, de 100%-bypass wordt automatisch geactiveerd. Zo is het in huis aangenamer en blijft geluid, maar ook ongedierte buiten.

Installatie

De Air 70 kan worden gemonteerd op elke gewenste hoogte (rekening houdend met de minimale afstand tot muur en plafond). Voor een optimaal comfort is ons advies het toestel hoog te plaatsen. Tevens is het toestel door u in iedere gewenste kleur te schilderen.

Bediening

Standaard is het toestel te bedienen via twee tiptoetsen. De vijf led-lampjes geven de verschillende standen en meldingen aan.

Brink Climate Systems
www.brinkclimatesystems.nl