Geld besparen op de werkvloer: reparatie boven renovatie

Artikel delen

Tegenwoordig zijn er allerlei factoren die ervoor zorgen dat de kosten flink oplopen. Thuis, maar ook zeker op kantoor zijn stijgende energiekosten en oplopende personeelskosten grotere uitgavenposten. Daarom zijn we druk bezig met ontdekken waar we de kosten kunnen drukken. Grote kans dat je wel eens nagedacht hebt over een volledige renovatie van het kantoor. Een ingrijpende klus waar flink wat kosten bij komen kijken. Ook kleine klussen als het vervangen van een keukenkast kan zorgen voor onnodige kosten. Het vervangen van de gasveren kan voldoende zijn om deze te herstellen. Lees snel verder en ontdek de kracht van reparatie boven renovatie.

reparatie

Voer zelf reparaties uit met losse onderdelen

Het vervangen van losse componenten is vaak al genoeg om iets weer goed te laten werken. Denk aan een lekkage rond een kraan. Een gescheurd rubberen ringetje of een kapot binnenwerk kan hier de oorzaak van zijn. Deze zijn gemakkelijk te verkrijgen en gaan de noodzaak voor een volledig nieuwe kraan tegen. Blijkt dit niet de oorzaak? Een nieuwe binnen- of buiten kraan online bestellen kan dan noodzakelijk zijn als gevolg van corrosie, kalkvorming of vorstschade. Ga bij schade op kantoor dus eerst na of het verholpen kan worden door een (kleine) reparatie.

Het repareren of vervangen van verouderd materiaal

Daarnaast zorgt het op tijd vervangen van verouderd materiaal voor grotere schade. Bijvoorbeeld vloerbedekking die al een tijd ligt, of houten balken die bij de bouw van het pand zijn bevestigd. Het kan zijn dat deze er nog goed uitzien, maar diep binnenin is er van alles aan de hand. Vervang of repareer deze tijdig om grotere problemen voor te zijn. Denk ook aan verouderde verlichting. Dit gebruikt veel energie en doet wellicht zijn werk niet goed genoeg. Installeer tijdig nieuwe verlichting en ga voor energiezuinige mogelijkheden. Dit leidt niet alleen tot lagere energiekosten, maar helpt ook bij de duurzaamheid van de werkplek. 

Circulair bouwen is de trend van dit moment 

Het repareren in plaats van renoveren of vervangen past bij een bredere trend: circulair bouwen. Hierbij wordt geprobeerd om zo veel mogelijk van de bestaande bouw opnieuw te gebruiken bij volgende bouwprojecten. Zo wordt ingezet op het zo goed mogelijk uit bestaande constructie verwijderen van ruiten en (kunststof) kozijnen, om deze vervolgens bij een volgend bouwproject opnieuw te gebruiken. Ook houten balken worden steeds vaker voorafgaand aan de sloop van een constructie weggenomen, om deze elders opnieuw in te zetten. Kortom, verouderde kantoorpanden beschikken geheid over materialen die bij de verbouwing goed van pas komen.

Overweeg bij schade dus eerst reparatie. Op deze manier bespaar je flink wat geld en tast je niet in de zakelijke spaarrekening. Zo zijn de mogelijkheden voor een toekomstige renovatie een stuk groter!