BAM en Bosman slaan handen ineen voor technische installaties nieuwe thuisbasis ABN AMRO

Artikel delen

Bosman en BAM Bouw en Techniek zijn een nauwe samenwerking aangegaan voor het verzorgen van de technische installaties voor de nieuwe thuisbasis van ABN AMRO in Amsterdam Zuidoost. Vanuit een VOF-constructie met de naam BBC (Bosman-BAM combinatie) zullen de twee bedrijven gezamenlijk bijdragen aan de technische installaties bij de herontwikkeling van ABN AMRO voor het ruim 100.000 m2 grote gebouw.

Impressie nieuw hoofdkantoor ABN AMRO

Het ABN AMRO kantoor uit de jaren tachtig wordt door Edge en BAM Bouw en Techniek herontwikkeld tot een Paris Proof gebouw en op een circulaire manier gerenoveerd en ingericht. Deze revitalisatie sluit aan bij de duurzame visie en purpose van ABN AMRO en is ontworpen in samenwerking met vastgoedontwikkelaar Edge en de oorspronkelijk architect van het gebouw Broekbakema.

Circa 70.000 m2 van het pand wordt hergebruikt. Veel van de materialen die bij de sloop vrijkomen, krijgen een nieuwe bestemming. Op het dak en de gevel van het complex komt 10.500 m2 zonnepanelen, waardoor het energieverbruik aanzienlijk wordt verminderd ten opzichte van het bestaande gebouw. Circulaire principes worden in elke fase van de herontwikkeling geïntegreerd.

Verder wordt er gebruik gemaakt van verschillende technologieën om de energetische efficiëntie van het gebouw te vergroten. Zo krijgt het gebouw ‘slimme plafonds’, die zijn voorzien van LED-verlichting, warmteregulering en sensoren die het binnenklimaat en de bezetting meten. Hiermee bevordert het gebouw ook het welzijn en de gezondheid van medewerkers. Als gevolg van onder andere al deze keuzes zal in ieder geval een BREAAM Excellent duurzaamheidscertificering worden toegekend.

Bron: BAM Bouw en Techniek