Hoe helpt een hybride warmtepomp Zorglocatie Nijenhaghen te verduurzamen?

Artikel delen

Een al wat oudere zorglocatie volledig aardgasvrij verwarmen is een bijna onmogelijke uitdaging. In de zorglocatie Nijenhaghen te Ommen staat daarom sinds kort de Hybride COnnect2 warmtepomp oplossing van Alutherm Heating. Een combinatie van HR Cv-ketels en lucht-water warmtepompen. Compleet met slimme geïntegreerde besturing is het dé oplossing voor ketelvervanging of renovatieprojecten bij gebouwen die niet volledig van het gas af kunnen en toch willen verduurzamen.

Zorglocatie Nijenhaghen

Nijenhaghen is een woon-zorgcomplex in een rustige groene wijk in Ommen. Hier wordt zorg geboden aan ouderen met een lichamelijke beperking waarbij belangrijk is dat dezelfde comfortabele levensstijl behouden wordt voor de huidige en toekomstige bewoners. Om dit zo te behouden is verduurzamen een “must”.

Hybride COnnect2 warmtepomp De Hybride COnnect2 onderscheidt zich met zijn innovatieve regeltechniek die buffervaten overbodig maakt, optimaal presteert op basis van verschillende parameters en geschikt is voor het constant verwarmen van diverse ruimtes. Het systeem maakt efficiënte upgrades naar energielabel C mogelijk, met aanzienlijke gas- en CO2-reductie. Dankzij de eenvoudige aansluiting op bestaande systemen zijn de installatiekosten laag, met een korte terugverdientijd van drie tot vijf jaar. Aanpasbaar aan bestaande stroomaansluitingen, biedt het systeem flexibiliteit in verduurzaming. Het ondersteunt remote monitoring, integratie met gebouwbeheersystemen en wordt ondersteund door de deskundige begeleiding van Alutherm Heating.

Hybride COnnect2 warmtepomp

De Hybride COnnect2 is gericht op de toekomst door het verduurzamen van bestaande gebouwen in diverse sectoren, waaronder zorgcomplexen. De combinatie van de Hybride Connect2 met een LG buitenunit biedt een effectieve manier om CO2-uitstoot te verminderen en bij te dragen aan verduurzaming. Voor meer informatie over de Hybride COnnect2 nodigt Alutherm Heating geïnteresseerden uit om langs de stand te komen op de VSK.

Alutherm Heating
www.aluthermheating.nl
Stand 11.B030