Maak elke renovatie compleet met duurzame vloerverwarming

Artikel delen

Bij het renoveren van woningen is het cruciaal om systemen te kiezen die efficiënt en met minimale aanpassingen geïnstalleerd kunnen worden, rekening houdend met de energietransitie en de toenemende focus op duurzaamheid.

Vloerverwarming in de badkamerEen goed functionerend systeem is sterk afhankelijk van de isolatiewaarde van een woning. Door eerst een goede isolatie aan te brengen beperk je het warmteverlies naar beneden. De vloer blijft de warmte hierdoor langer vasthouden. Vloerverwarming werkt nu eenmaal efficiënter met een goed geïsoleerde ondervloer.

Energietransitie

We gaan in rap tempo van het gas en stappen over naar duurzame energiebronnen. De innovatie hierin gaat snel, maar we zijn eigenlijk pas net begonnen. Of het nu de renovatie van een oud of een geheel nieuw te bouwen huis betreft; de systemen van MAGNUM Heating zijn al voorbereid op de toekomst om het maximale comfort te kunnen bieden voor iedere situatie, nu en in de toekomst.

Een duurzame woning

In veel situaties is het mogelijk om vloerverwarming als enige warmtebron (hoofdverwarming) te installeren. Wanneer de isolatiewaarde van de woning niet toereikend is, zoals bijvoorbeeld bij een oudere woning, kan met extra isolatie en het eventueel installeren van wandverwarming toch een hoge warmteopbrengst gerealiseerd worden. MAGNUM Heating produceert en levert diverse watergedragen en elektrische verwarmingsoplossingen voor renovatie, nieuw- en droogbouw, inclusief geschikte isolatie, verdelers en WiFi thermostaten.

Watergedragen systemen

SlimFit vloerverwarmingMAGNUM Slimfit is toepasbaar voor zowel wand- als vloerverwarming. Dit systeem bestaat uit kunststof matten (tegels), die eenvoudig aan elkaar worden geklikt. Een vloerverwarmingsbuis van 10 mm of 12 mm wordt met hetzelfde gemak in de matten geklemd. Door de totale opbouwhoogte van slechts 12 mm of 14 mm is dit systeem uitermate geschikt voor renovatieprojecten.

MAGNUM HeatBoard W is een innovatief droogbouwsysteem. Na het leggen van de platen kan de 12mm MAGNUM Tube vloerverwarmingsbuis er eenvoudig worden ingeklemd. De vloer kan daarna worden afgedekt met de meegeleverde viltlaag waarop de topvloer kan worden aangebracht.

Elektrische systemen

VloerverwarmingAls de totale beschikbare opbouwhoogte minder is dan 15mm dan is de MAGNUM Mat uitermate geschikt. Het systeem is ontwikkeld om over een bestaande tegelvloer of op een reeds aangebrachte afwerkvloer toch nog vloerverwarming te kunnen installeren. De mat is ca. 4 mm dun en kan in een lijmlaag meegenomen worden zonder dat slopen en uitfrezen nodig is. De mat komt vrijwel direct onder de oppervlakte te liggen.

Hout, parket en laminaat zijn duurzame en sfeervolle producten die steeds meer worden toegepast. Met een opbouwhoogte van slechts 12 mm (of 32 mm) is MAGNUM HeatBoard het dunste elektrisch droogbouw vloerverwarmingssysteem in zijn soort en is direct toepasbaar onder hout, parket of laminaat. Dit dunne vloerverwarmingssysteem wordt aangestuurd door een digitale klokthermostaat met vloersensor en zorgt voor een zeer gelijkmatige opwarming.

Meer informatie vind je op de website.

MAGNUM Heating
www.magnumheating.nl
Stand: 12.D070