Nieuwe generatie warmtepompen en slimme oplossingen schitteren op de VSK

Artikel delen

Van dinsdag 6 t/m vrijdag 9 februari neemt NIBE deel aan de VSK (stand A030, hal 12) in de Jaarbeurs in Utrecht. Tijdens deze beurs presenteert het bedrijf een groot aantal innovaties voor de Nederlandse markt Een uitgebreide selectie nieuwe en bestaande producten maakt het beursaanbod compleet en de moeite waard om NIBE tijdens de VSK te bezoeken.

NIBE S735 warmtepomp

NIBE S735 warmtepomp

Op de VSK presenteert NIBE de recent geïntroduceerde NIBE S735: een modulerende ventilatielucht/water warmtepomp zónder buitenunit. De NIBE S735 gebruikt ventilatielucht als bron, eventueel aangevuld met buitenlucht, waardoor er geen buitenunit of bronboring nodig is. Deze alles-in-één oplossing garandeert warmte, mechanische ventilatie (inclusief warmteterugwinning) en ruim voldoende warmtapwater dankzij de geïntegreerde 180 liter RVS boiler. De NIBE S735 is te splitsen in twee delen die naast elkaar of op verschillende verdiepingen geplaatst kunnen worden. De toepassing van R290 als koudemiddel geeft naast een zeer lage GWP-waarde een breed temperatuurbereik van 25 tot 69°C. Hierdoor is de NIBE S735 prima toepasbaar voor All-Electric installaties in zowel nieuwbouw als bestaande bouw.

Nieuwe generatie water/water warmtepompen met een lage GWP

De complete series S1255 en S1155 van NIBE worden in de loop van dit jaar opgevolgd door de series S1256 en S1156, waarbij het koudemiddel R454B (GWP-waarde: 466) wordt gebruikt. Dit nieuwe koudemiddel heeft uitstekende eigenschappen en zorgt voor nog hogere prestaties én een hoger vermogen van de verschillende uitvoeringen. De series S1256 en S1156 komen beschikbaar met een groot modulatiebereik, tot maximale vermogens van 8, 13 en 18 kW. De bekende geavanceerde regeling uit de S-serie en myUplink, het handige online platform, blijven onveranderd.

Uitbreiding assortiment RSV / RSH boilers

NIBE breidt de collectie RVS spiraalboilers voor warmtepompen uit met de horizontale RSH 300 en de verticale RSV 400. De nieuwe RSH 300 heeft een grote inhoud van circa 275 liter en is met meerdere typen NIBE warmtepompen te combineren. De horizontale stand van de boiler biedt meer praktische mogelijkheden voor plaatsing zowel in nieuwbouw als bestaande woningen.

Smart Energy Management

NIBE warmtepompen hebben tal van functies die, naast de hoge COP-waarden, kunnen zorgen voor nog meer energie- en kostenbesparing. Onder de noemer Smart Energy Management worden al deze handige functies op een touchscreen van de NIBE stand gepresenteerd. Omdat Zweden vooroploopt op het gebied van verwarmen met warmtepompen en beschikt over jarenlange ervaring en ontwikkeling van deze functies, heeft NIBE in Nederland een voorsprong op dit gebied. Zo heeft men in Zweden al meer dan 10 jaar dynamische energietarieven en is bijvoorbeeld de functie Smart Price Adaption bedacht om hier met een warmtepomp automatisch op in te kunnen spelen. Meer van deze functies, inclusief een nieuwe ontwikkeling die gebruik maakt van een thuisbatterij, worden op de VSK toegelicht.

NIBE_S2125 Warmtepomp

NIBE S2125 warmtepomp

Overig beursaanbod

Een selectie bestaande producten maakt het beursaanbod van NIBE op de VSK compleet:

 • NIBE S2125:
  Zeer stille modulerende monoblock lucht/water warmtepomp met een breed temperatuurbereik van 25 tot 75°C.
 • NIBE F2050-6:
  Modulerende monoblock lucht/water warmtepomp geschikt voor zowel All-Electric als All-Electric Ready hybride systemen.
 • NIBE AMS 20-6:
  Compacte en modulerende SPLIT lucht/water warmtepomp, voor zowel nieuwbouw als bestaande woningen en appartementen.
 • NIBE S1155-25:
  Zeer stille en modulerende water/water solo warmtepomp met een groot vermogensbereik (6-25 kW) voor grotere individuele of kleine collectieve installaties.
 • NIBE MT-MB:
  Boosterwarmtepomp voor individuele warmtapwatervoorziening in appartementencomplexen, gekoppeld aan een laagtemperatuur warmtepompinstallatie.

In één keer op de hoogte van alle innovaties en de laatste ontwikkelingen van NIBE? Bezoek NIBE tijdens de VSK.

NIBE
www.nibe.eu
Stand 12.A030