Combiplaten met biobased isolatie: de oplossing voor een duurzamer binnenklimaat

Artikel delen

Naast gekende oplossingen in kleinformaat met standaard PIR isolatie en afwerking van gipsplaat als drukvast en lichtgewicht isolatiemateriaal, introduceert WECAL Productie nu de biobased variant als combiplaat in het productgamma.

Combiplaten

De biobased combiplaten zijn opgebouwd met de nieuwe Eurothane® Silver Impact PIR hardschuim isolatieplaat met 25% biocirculair materiaal en een toplaag van biobased Fermacell gipsvezelplaten met accumulerend en vochtregulerend vermogen en akoestische en brandwerende eigenschappen. De Eurothane® Silver Impact PIR hardschuim isolatieplaat heeft een hoge isolatiewaarde (60 mm geeft al een R-waarde van 2,5 m2/ k.W en 80 mm zelfs een R-waarde van 3,5 m2/k.W) bij een hoge drukvastheid en een lage emissie. Het gebruik van biobased grondstoffen levert bovendien een 43% CO2-reductie. De Fermacell gipsvezelplaten zijn zeer duurzame producten die bestaan uit gerecycled papier (tot 25% gerecycled), gips en water, waardoor het voorschrijven en toepassen ervan in combinatie met biobased Eurothane® Silver Impact isolatie een positieve invloed op de milieuprestatie van gebouwen levert.

De Fermacell toplaag kan bovendien ademen door overtollig vocht op te nemen en dit vocht vertraagd weer afgeven wanneer de lucht in een ruimte droog is en levert een comfortabel en gezond binnenklimaat. Daarnaast dragen de platen ook bij in verbetering van akoestiek en brandwerendheid. De Fermacell toplaag kan gecombineerd worden met een isolatiedikte vanaf 30 mm oplopend tot 200 mm en wordt ingezet als afbouwplaat in (voorzet)wand en (hellend)dak of plafond. De plaatafmeting (1200 x 600 mm) maakt dat deze door 1 persoon te verwerken zijn. Andere combinatieplaten met de nieuwe Eurothane® Silver Impact PIR hardschuim isolatieplaat zijn uiteraard ook mogelijk.

WECAL DAK- & ISOLATIETECHNIEK
www.wecal.nl